Την Παρασκευή η διαδικασία διαδοχής του Καστρινάκη- και οι 4 θέλουν την καρέκλα!

perifereiako-sitia3__main (1)Χωρίς καμία χρονοτριβή θα γίνει η διαδικασία διαδοχής για την αντιπεριφέρεια Κρήτης μετά την παραίτηση -αποπομπή του κ. Καστρινάκη ο οποίος πλέον έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη.

Η απόφαση του κ. Αρναουτάκη και των στενών συνεργατών του, όπως ειπώθηκε και στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή, είναι να προχωρήσουν άμεσα αφήνοντας πίσω την υπόθεση αυτή που “θα διαλευκάνει η Δικαιοσύνη”.
Ο κ. Καστρινάκης, που τον βαρύνουν κακουργήματα για το 1 εκατ. ευρώ που χάθηκε από το ταμείο του πρώην Δήμου Νεαπόλεως, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και
30.000 ευρώ εγγύηση. Υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μείνει στη θέση του και ο περιφερειάρχης έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Από χθες στην Περιφέρεια υπήρχε μια διάθεση να αλλάξουν σελίδα αμέσως. Φάνηκε και στη συνεδρίαση της εκτελεστικής, που τόσο ο κ. Αρναουτάκης όσο και οι συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες συμφώνησαν ότι πρέπει άμεσα να γίνει η διαδικασία επιλογής του νέου αντιπεριφερειάρχη. Και γίνεται πάραυτα! Η διαδικασία θα γίνει τελικά το απόγευμα της Παρασκευής , 6 Σεπτεμβρίου και μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο (με αποκλειστικό θέμα τον τουρισμό) αφού έτσι κι αλλιώς θα είναι στο Ηράκλειο και οι 31 σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης.

Ετσι, μετά το Συμβούλιο πρώτη σε ψήφους Θεανώ Βρέντζου θα καλέσει την περιφερειακή ομάδα των 31 περιφερειακών συμβούλων (της πλειοψηφίας) που θα εκλέξει ένα από τους 4 συμβούλους του (δείτε τους εδώ )Λασιθίου: Ένας εξ αυτών πρέπει να πάρει 16 ψήφους τουλάχιστον (ή μετά τις δύο ψηφοφορίες τη σχετική πλειοψηφία) για να εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης. Μόλις εκλεγεί ο αντιπεριφερειάρχης θα μείνει κενή μια θέση περιφερειακού συμβούλου την οποία θα κληθεί να καλύψει ο κ. Μηλιός ως πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου της παράταξης.

Ποιος όμως από τους 4 θα είναι ο εκλεκτός των συναδέλφων του; Οι 31 θα αποφασίσουν-μάλλον χωρίς υπόδειξη του περιφερειάρχη- με εντελώς προσωπικά κριτήρια ποιος θα είναι αντιπεριφερειάρχης. Και οι 4 έχουν τα συν και τα πλην:
-Ο κ. Νεκτάριος Φυγετάκης που κατάγεται από τη Σητεία θεωρείται στενός φίλος του κ. Καρχιμάκη με όσα πλην και συν έχει αυτή η σχέση. Στο Συμβούλιο τοποθετείται σπάνια.
-Ο κ. Κλώντζας από τον Αγιο Νικόλαο είναι πολύ ομιλητικός στα συμβούλια, έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους του, αλλά μερικές φορές λέει το… κάτι παραπάνω.
-Ο κ.Γουλιδάκης, από την Ιεράπετρα, δεν έχει δώσει πολλά δείγματα γραφής στο Συμβούλιο, αλλά έχει μια υπερκινητικότητα. Έκανε και δήλωση υπέρ του Καστρινάκη
-Η κ. Πελαγία Πετράκη που είναι από τη Σητεία (της γνωστής οικογένειας) κρατά χαμηλούς τόνους στα συμβούλια, δεν τοποθετείται γενικά παρά μόνο όταν υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την περιοχή της.

cretalive