Αύριο οι εισακτέοι και οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων – Ηλεκτρονικά στα λύκεια του Ηρακλείου

apotelesmataΑύριο τελικά θα πάρει τέλος η αγωνία μαθητών και γονέων σε ολόκληρη τη χώρα. Βάσεις εισαγωγής αλλά και ονόματα εισακτέων θα δοθούν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλα τα στοιχεία θα φτάσουν από νωρίς το πρωί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου, η οποία έχει και την απόλυτη αρμοδιότητα γνωρίζοντας τους κωδικούς του κάθε σχολείου του νομού, να δώσει σε κάθε σχολείο τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Έτσι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου θα στείλει ηλεκτρονικά σε κάθε Γενικό αλλά και ΕΠΑΛ τόσο τα ονόματα των επιτυχόντων και τη σχολή εισαγωγής, όσο και τις βάσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν στις φετινές εξετάσεις. Στη συνέχεια το κάθε λύκειο θα επεξεργαστεί τα αποτελέσματα, θα τα εκτυπώσει και θα τα αναρτήσει. Επίσης αποτελέσματα θα λάβουν μετά τα σχολεία και τους αρμόδιους φορείς, και τα μέσα ενημέρωσης έτσι ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτά όλος ο κόσμος που ενδιαφέρεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οπότε γονείς και μαθητές θα μπορούν να πάνε στο λύκειο τους και να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέχρι  αύριο το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η φετινή καθυστέρηση που σημειώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στην έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν η αιτία που – κυριολεκτικά- έσπασαν τα τηλέφωνα τόσο στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού όσο και στα λύκεια από αγχωμένους γονείς και μαθητές που βλέπουν το Σεπτέμβρη να πλησιάζει και εκείνους να βρίσκονται ακόμα στην αναμονή…