Προχωρούν γρήγορα τα ενεργειακά της Κύπρου

aoz_600_375_-1520156775Ο Ισραήλ βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων  Ν.Κουγιάλης.

Πολύ γρήγορα το προχωρούν (και καλά κάνουν) στην Κύπρο το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας με το Ισραήλ, αφού στις 8 Αυγούστου υπογράφτηκε η σχετική τριεθνής συμφωνία Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου και σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου Νίκος Κουγιάλης βρίσκεται στο Ισραήλ, πραγματοποιώντας διήμερη επίσημη επίσκεψη, που ξεκινά από αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 27 του μηνός.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για τη συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων που υπογράφηκε στις 8 Αυγούστου».

Στο πλαίσιο της επισκέψεως αυτής του ο Ν. Κουγιάλη στο Ισραήλ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Silvan Shalom, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ενεργειακή απόδοση των αφαλατώσεων, στην επεξεργασία αστικών λυμάτων και στην χρήση ανακυκλωμένου νερού για γεωργικούς σκοπούς, στην ασφάλεια των υποδομών, όπως φραγμάτων και μονάδων αφαλάτωσης καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

parapolitika.gr