Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στη Ρόκα, Κισάμου – 21/8

roka

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο επονομαζόμενο “Τρουλί” της Ρόκκας στην Κίσσαμο την Τετάρτη στις 21 Αυγούστου και ώρα 8μμ με το φως της πανσελήνου να φωτίζει την πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου και το φαράγγι. Μέτα απο μια σείρα απο επιτυχημένες εμφανίσεις στην Αρχαία Ολυμπία και στο κήπο του Μεγάρου Μουσικής η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρούσιασει το πρόγραμμα “‘Ένα Αστέρι και μία Ευχή”.

Συνδιοργανωτές:
Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισσάμου, ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Νεολαία Κισσάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες για τον χώρο:
Το χωριό Ρόκκα, βρίσκεται 15.5 χλμ., από το Καστέλι Κισσάμου, και 35 από τα Χανιά, στο δρόμο πρός Φαλελιανά – Ρόκκα,
Πάνω στο λόφο πού δεσπόζει στό χωριό, υπάρχουν ερειπια Βυζαντινού κάστρου, με υπολείματα από δεξαμενές και κτίρια. Το Βενετσιάνικο όνομα του κάστρου είναι «rocca», και γι αυτό το χωριό ολόκληρο ονομάζεται και σήμερα Ρόκκα.
Στο χωριό βρίσκονται τα ερείπια ενός Βυζαντινού φρουρίου. Είναι το φρούριο Ρόκκα.Το φρούριο ήταν κτισμένο πάνω σε έναν απόκρημνο λόφο, το Τρουλί.
Το φαράγγι της Ρόκκας μήκους 2km ξεκινάει κοντά στο χωριό Δελιανά και καταλήγει στον οικισμό της Ρόκας. Στον οικισμό της Ρόκας υπάρχει το ύψωμα Τρουλί όπου σώζονται ερείπια ενός Βυζαντινού φρουρίου.Από το κάστρο στο Τρουλί η θέα στις τριγύρω περιοχές είναι φανταστική.
Για την Ευανθία Ρεμπούτσικα:
Έγραψε μουσική για τις τηλεοπτικές σειρές «Πέτρινα λιοντάρια» του Κώστα Κατσαρόπουλου , “Εσύ Αποφασίζεις”, «Αθήνα-Θεσσαλονίκη»του Χρήστου Παλληγιαννόπουλου, «Αίθουσα του θρόνου» της Πηγής Δημητρακοπούλου , “Προδοσία”, “Alma Libre” του Νίκου Κουτελιδάκη, «Μεγάλοι Έλληνες» , κ.α. , και για τις θεατρικές παραστάσεις «Στάση κουταλιού» , «Η τρελή του Σαγιώ», «Οι φάλαινες του Αυγούστου» του Κοραή Δαμάτη , «Η φθινοπωρινή ιστορία» της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου κ.α.
Έγραψε επίσης μουσική για ντοκιμαντέρ , ξεχώρισαν της Λυδίας Καρρά «Φωνή Αιγαίου» και το «Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα» του Τάκη Παπαγιαννίδη
Σημαντική είναι και η συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες .
Η μουσική που έγραψε για την ταινία “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ” του Τάσου Μπουλμέτη απέσπασε το κρατικό βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης .
Αργότερα συνεργάστηκε με τον Τούρκο σκηνοθέτη Çagan Irmak για το soundtrack της ταινίας “BABAM VE OĞLUM” η οποία πήρε το βραβείο «soundtrack της χρονιάς» από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου.
Αμέσως μετά έγραψε την μουσική για το sountrack της ταινίας «Ulak» του ίδιου σκηνοθέτη.
Την ίδια χρονιά της απονέμεται το βραβείο «Discovery» από την Παγκόσμια Ακαδημία της World Sountrack Awards για το 2006 στην Γάνδη Βελγίου.