Στην Κίσαμο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρος Β` 11-8-2013

theodwros«Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου, ο Δήμος Κισάμου και η Ένωση Προβολής του έργου του από Κισάμου & Σελίνου Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη, με περίσσεια χαρά και πνευματική ευφροσύνη υποδέχονται την Α.Θ. Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’,
εκλεκτόν γόνον της Κισάμου, και σας προσκαλούν, όπως μετέχετε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, των εκδηλώσεων στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο και της Τιμητικής Εκδηλώσεως προς Αυτόν υπό της Ενώσεως Προβολής του έργου του από Κισάμου & Σελίνου ΜητροπολίτουΕιρηναίου Γαλανάκη, συμφώνως προς το Πρόγραμμα:
Κυριακή 11 Αυγούστου
Ώρες 7 – 11 π.μ.: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελλίου Κισάμου, προεξάρχοντος της Α.Θ. Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β’.
Ώρα 11 π.μ.: Μικρή Δεξίωση στην παρακείμενη Ενοριακή αίθουσα.
Ώρα 12 μ: Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου στο Ανουσάκειο Θεραπευτήριο.
-Τελετή Αδελφοποιήσεως του Ανουσάκειου Ιδρύματος μετά του Καρελλείου Ιδρύματος, Προτύπου Κέντρου Alzheimer, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ώρα 7.30 μ.μ: Εκδήλωση προς τιμήν της Α.Θ. Μακαριότητος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β’, στον αύλειο χώρο των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου (Μουσείο «Ειρηναίος Γαλανάκης»), στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου.
-Σύντομος ομιλία από τον πρόεδρο της Ενώσεως κ. Δημήτρη Κυριτσάκη, Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου ε.τ, για την προσφορά του Μητροπολίτου Ειρηναίου στη νεολαία.
-Ομιλία του Μακαριστού Πατριάρχου κ. Θεοδώρου του Β’, γνωστού για το χριστιανικό και ιεραποστολικό του έργον στην Αφρικανική Ήπειρο, με θέμα: «Ο Ειρηνιστής Ειρηναίος και η προσφορά του στην Αφρική».

-Προβολή ντοκιμαντέρ με το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.