ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων ποιότητας και Ειδών Λαϊκής Τέχνης «Κισαμίτικος Αύγουστος 2010», η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Αυγούστου. Η έκθεση, που πραγματοποιείται φέτος για 3η συνεχή χρονιά, θα λάβει χώρα στην παραλία του Γηπέδου Καστελλίου και είναι αφιερωμένη στα Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό της Κισάμου και το θέμα της είναι «Κρήτη – Γη & Πολιτισμός». Θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 7 μέχρι τις 11.30 το βράδυ.

Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, ενώ με τις παράλληλες εκδηλώσεις δίδεται στους επισκέπτες ένα δείγμα του πολιτισμού και της παράδοσης της Κισάμου. Ο επισκέπτης αποκτά μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα προϊόντα, τις φυσικές ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Τα περίπτερα της Έκθεσης θα είναι 70, στα οποία θα προβληθούν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμοι Κισάμου, Βουκολιών, Ιναχωρίου, Μηθύμνης), καθώς μεμονωμένοι επαγγελματίες από την Κίσαμο αλλά και τον υπόλοιπο Νομό, που ασχολούνται κυρίως με τα τοπικά προϊόντα και τη λαϊκή τέχνη.

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην παραλία του Γηπέδου και θα ακολουθήσει –στις 10.30 μ.μ.- μουσική βραδιά με τον Λεωνίδα Λαϊνάκη και την παρέα του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό πάρκινγκ της παραλίας και θα περιλαμβάνει διάφορα μουσικά ακούσματα. Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα που ερμηνεύει «Ταμπαχανιώτικα», Κισαμίτικα συρτά, παραδοσιακή μουσική από όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, παλιά ρεμπέτικα και σμυρναίικα (Διοργάνωση: Δήμος Κισάμου – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισάμου – Π.Γ.Σ. Κισαμικός)