Eirini Tornesaki Latin Project @ GARTEN bAR.Kaliviani

latinΤην Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 το GARTEN bAR παρουσιάζει μια βραδιά με ήχους από τη Λατινική Αμερική, με μεξικάνικα μπολέρος και κουβανέζικη σάλσα, από κολομβιανή κούμπια μέχρι βραζιλιάνικη σάμπα…μαζί μας η Ειρήνη Τορνεσάκη με τα συνοδείας.
Φωνή / κιθάρα: Ειρήνη Τορνεσάκη
κοντραμπασο: Θοδωρής Ζιάρκας
Percussion: Carlos Menendez

Η Ειρήνη Τορνεσάκη γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού πιάνου με την Αλένα Rendzejova, σπουδάζοντας συγχρόνως και θεωρητικά στο ωδείο ΑΡ και στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές βιολοντσέλλου με τον Soren Hansen. Υπήρξε μέλος της Νεανικής Χορωδίας και την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου. Τελειώνοντας το λύκειο συνέχισε τις σπουδές στο μοντέρνο τραγούδι στο Brighton Institute of Modern Music στην Αγγλία από όπου τον Ιούνιο του 2012 αποφοίτησε με Άριστα, BA (Hons) First Class. Από τότε έχει εγκατασταθεί στο Λονδίνο όπου εργάζεται ως session τραγουδίστρια, συνεργαζόμενη με πολλά ονόματα της Βρετανικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένου των Jona Lewie, Saw Doctors, Barry Manilow και της συνοδευτικής ορχήστρας της Amy Winehouse.

Επίσης έχει εμφανισθεί σε 3 συναυλίες στο London Jazz Festival 2012, συμπεριλαμβανομένου μια εμφάνιση στο Ronnie Scotts Jazz Club. Τον Απρίλιο του 2012, η Ειρήνη συμμετείχε στον δίσκο ‘A journey through Latin America’ με τους Classico Latino, ηχογραφημένο στο Abbey Road Studios, με τους οποίους ταξίδεψε στην Μπογκοτά της Κολομβίας για μια συναυλία στο Teatro Colsubsidio. Στο τέλος του 2013 θα κυκλοφορήσει η δεύτερή της δισκογραφική συνεργασία με λάτιν επιρροές με τον στενό συνεργάτη της Sebastian Laverde (παραγωγός – κρουστά).

Ο Θοδωρής Ζιάρκας είναι κοντραμπασίστας και συνθέτης γεννημένος στην Ρόδο. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την Κρητική Λύρα, την τσαμπούνα, καθώς και άλλα παραδοσιακά όργανα της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον για την τζαζ οδήγησε στην ενασχόληση του με το ηλεκτρικό μπάσο και το κοντραμπάσο. Σύντομα μετακόμισε στο Λονδίνο και έγινε δεκτός στο BA Jazz Course του Middlesex University, όπου διδάχθηκε τζαζ εκτέλεση και σύνθεση από τους Chris Batchelor, Nikki Iles, Stuart Hall, Rob Townsend, και Riaan Vosloo και αποφοίτησε το 2013 με Άριστα. Έχει συνεργαστεί με πολλά διαφορετικά σχήματα και καλλιτέχνες μέσα στα τελευταία χρόνια, και έχει εμφανιστεί σε κλαμπ και φεστιβάλ στην Αγγλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Βέλγιο και Ελβετία.
Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το προσωπικό του κουιντέτο ”Valia Calda”, καθώς και με τους μόνιμους συνεργάτες του: ” Blam! Quartet”, ”mtts Quintet”, και το πειραματικό σχήμα ”Circuit”.

Ο Carlos Menendez είναι Κουβανικής καταγωγής, σπούδασε λάτιν κρουστά στο National Conservatory of Havana, τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται με λάτιν και τζαζ σχήματα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του πρότζεκτ Harmonia Miastrurata.