Νέα ανάσα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης

xrhmatodΜε γοργούς ρυθμούς υλοποιείται η συμφωνία των 50 εκ. ευρώ που έχει υπογράψει η Παγκρήτια Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με σκοπό τη χρηματοδότηση βιώσιμων Μικρομεσαίων Eπιχειρήσεων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους.

Ήδη μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας έχουν διοχετευτεί 25 εκ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ το ποσό των 12,5 εκ. ευρώ που ήδη έχει κατατεθεί στην Παγκρήτια, θα χρηματοδοτήσει άμεσα επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κεφάλαια κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα.

Σύντομα θα εκταμιευτούν και τα υπόλοιπα 12,5 εκ. ευρώ στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας, ενώ ήδη υπάρχει πρόβλεψη για νέα κεφάλαια ύψους 50 ακόμη εκατομμυρίων ευρώ για τον ίδιο σκοπό.

Η διεύρυνση της συνεργασίας με την Παγκρήτια αποτελεί δείγμα αναγνώρισης και εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τράπεζα των Κρητικών καθώς, μετά από αυστηρούς ελέγχους αλλά και λόγω των ικανοποιητικών δεικτών της κρίθηκε ότι είναι μια υγιής τράπεζα και ένας σημαντικός εταίρος που ενισχύει τις προσπάθειες της ΕΤΕπ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της οικονομίας περιφερειακά.