‘Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλι από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη’

1063938Ο Πολιτιστικός μη Κερδοσκοπικός Φορέας «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ» διοργανώνει και φέτος, την Τετάρτη 07 Αυγούστου 2013 την εκδήλωση «Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλι από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη».

Η εκδήλωση θα γίνει σε προκαθορισμένους χώρους, όπου η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης μας έχει παραχωρήσει και στους τέσσερις νομούς, και ώρα 19:00 έως 21:00 με τη συμμετοχή όσων πολιτών επιθυμούν να προσέλθουν και να δημιουργήσουν την ανθρώπινη αλυσίδα, χορεύοντας το σιγανό κρητικό χορό.

Η μουσική του θα ακούγεται από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων τους, αναμεταδιδόμενα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού, τιμώντας τα 100 χρόνια την Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, την μνήμη των ηρωικώς πεσόντων μαχητών στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας και την ξεχωριστή προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως και όλα τα μεγάλα γεγονότα του Κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφέρειας Κρήτη και τη συνδρομή τουΕθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», της Παγκρητίου Ενώσεως και άλλων πολιτιστικών φορέων.  Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο και η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.