ert_eksoΑπέρριψε λοιπόν ο Π.Καψής τις προτάσεις των εργαζομένων. Επιχείρημα του σε κάποια από τις πάμπολλες συνεντεύξεις του, ό,τι με αυτές ακυρώνονται οι δεσμεύσεις στην τρόϊκα.

Α, μάλιστα. Δηλαδή… η τρόϊκα ζητά ντε και καλά να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός της πτωχευμένης και συνεχώς δανειζόμενης χώρας, με 300 και βάλε εκατομμύρια ευρώ, έτσι;
Γιατί η πρόταση των εργαζομένων είναι σαφής. Να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ, της οποίας ο νόμος ψηφίστηκε από το ραδιομέγαρο. Που είναι το πρόβλημα;

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις συνεντεύξεις του αρμοδίου υπουργού που πολλά ξέρει αλλά λίγα λέει, το ζήτημα αποκαλύπτεται. ΝΕΡΙΤ δεν πρόκειται να υπάρξει. Τουλάχιστον στο ορατό διάστημα των τουλάχιστον 2 ετών. Παράτολμο να το ισχυριστούμε; Για να δούμε λοιπόν.

Στη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ αντέδρασε έντονα γνωστός σχολιαστής(profitis) του antinews υπό τον τίτλο “Νέα ΕΡΤ – Τα αυγά έσπασαν, όχι βιασύνη στην ομελέτα” στο οποίο με λίγα λόγια, απευθύνει προειδοποίηση στον πρόεδρο (Σαμαρά), μη τυχόν και λειτουργήσει αυτό το “πράμα” που λέγεται ΝΕΡΙΤ. Το άρθρο εκφράζει το πραγματικό πολιτικό succes story της “ομάδας αλήθειας” του Μαξίμου που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, επειδή μπορούσε ως “δημόσια” να βγάζει που και που γλώσσα στους πολιτικούς προϊστάμενους της.

Ο Π.Καψής στη συνέντευξη του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” μας καλεί “να μην βιαζόμαστε” με τη ΝΕΡΙΤ και δίνει μεγάαααααλη έμφαση στη λειτουργία του μεταβατικού σταδίου της Δ.Τ. Αυτής της γελοίας τηλεόρασης που βγήκε ήδη στον αέρα με χυμένα χρώματα και ό,τι αρχείο είχαν στη γενική γραμματεία σε beta για την οποία διαβεβαίωσαν και τα στελέχη της EBU που ήρθαν στην Αθήνα, πως θα γίνει μεγάλη δημόσια τηλεόραση.
Για αυτό το μόρφωμα για το οποίο έκαναν την προκήρυξη των 589 υπαλλήλων, για αυτό το κρατικό, κυβερνητικό κανάλι με 500 πρόθυμους και πειθήνιους με 2μηνες συμβάσεις, ο Π.Καψής και το επιτελείο Μαξίμου απορρίπτουν τη μόνη συμφέρουσα για τη χώρα, πρόταση των εργαζομένων.

Βλέπετε ούτε 2.000 προσλήψεις θα υπάρξουν, ούτε ΝΕΡΙΤ. Δεν προλαβαίνουν εξάλλου να την κάνουν, ακόμη κι αν κάποιοι Πασόκοι θέλουν να το πιστεύουν για να μπορούν να κοιμούνται τα βράδια.
Μόνο η καταγραφή της περιουσίας της ΕΡΤ που κατέστρεψαν θα πάρει το λιγότερο ένα χρόνο. Και το Μαξίμου ήδη ετοιμάζει τον τηλεοπτικό μηχανισμό που θα αναλάβει να καλύπτει τον Σαμαρά στην “ηγεσία”(!) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το διάστημα της προεδρίας της χώρας στην Ε.Ε από την 1η Ιανουαρίου 2014. 589 υπάλληλοι από το κατεχούμενο κτίριο της Κατεχάκη, συν οι κρατικοί υπάλληλοι της γενικής γραμματείας μια χαρά τους φθάνουν για την προβολή του έργου Μαξίμου. Θα δείχνουν και κάποια αθλητικά, όσα δεν ξεπουληθούν στα ιδιωτικά, να η κρατική τηλεόραση που θα “πουλήσουν” στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα το γεγονός ό,τι από αυτή ακριβώς την επιλογή ο πολίτης της χώρας θα πληρώσει 300 εκατ., σκασίλα τους. Ό,τι ο πολίτης χάνει κάθε δικαίωμα για αποστασιοποιημένη ενημέρωση, δικαίωμα στον πολιτισμό, δικαίωμα στον πλουραλισμό, και πάλι σκασίλα τους.

Έτσι κι αλλιώς αυτοί το succes story που υποσχέθηκαν στα πραγματικά αφεντικά τους, το οργανώνουν μια χαρά…

NonewsNews/greektv-com.blogspot.gr