Ηχοι της Φύσης, στο Πάρκο διάσωσης χλωρίδας και πανίδας

extra_125580_3Στον κόσμο των ήχων της Φύσης και όχι μόνο ‘ταξίδεψαν’ όσοι βρέθηκαν προχθές (18/7) στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Εκεί τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα ακουστικής παρατήρησης με τρεις εκδηλώσεις που  διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στα Χανιά από την ομάδα χορού ‘Ηνεμόεις’ σε συνεργασία με το Πάρκο.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με παρουσίαση των βασικών ιδεών της ακουστικής οικολογίας από τον Δημήτρη Μπαρνιά, ηχολήπτη και ακουστικό παρατηρητή, για να συνεχιστεί ένας μικρός διαλογισμός από τον Τιτσιάνο Καλαμπρέζε και να ολοκληρωθούν οι δραστηριότητες με περίπατο στα μονοπάτια του Πάρκου με τα πολυάριθμα είδη φυτών.
Επίσης, οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ένα θαυμάσιο δρώμενο εκφραστικού χορού από την ομάδα χορού ‘Ηνεμόεις’ της Μαρίας Μεντέζ σε μουσική του Δημήτρη Μπαρνιά.
Οι χορευτές που συμμετείχαν πειραματίστηκαν πάνω σε διαφορετικά ακουστικά τοπία, αστικούς ήχους θορύβου, ήχους κατασκευασμένους από τον άνθρωπο και ήχους φυσικού περιβάλλοντος.
Σε δήλωσή του στα ‘Χ.Ν.’ ο κ. Μπαρνιάς υπογράμμισε ότι με τις εκδηλώσεις αυτές τιμήθηκε και στα Χανιά η Παγκόσμια Ημέρα Ακουστικής Παρατήρησης.

του Γ.Κάκανου, απο τα “Χανιώτικα Νέα” 20/7/13