agr avg 13

Ανοίγει τις πύλες του ο Aγροτικός Αύγουστος στα Χανιά!!
Παρασκευή 26 Ιουλίου έως Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Με κεντρικό σύνθημα “Τα Κρητικά προϊόντα αντιστέκονται στην κρίση”Με στόχο την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας και των ειδών λαϊκής τέχνης, ανοίγει τις «πύλες» της σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, στις 20.00 το βράδυ, στο χώρο της Δυτικής Τάφρου, η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2013», με σημείο αναφοράς τα Κρητικά Πιστοποιημένα και τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα (Βιολογικά, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης).

Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – το οποίο ενέταξε την εκδήλωση στο πλαίσιο των “Θεσμοφορίων 2013” – και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ). Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, από τους διοργανωτές οι οποίοι και προσκάλεσαν τους κατοίκους και επισκέπτες των Χανίων να επισκεφθούν την Έκθεση και να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά προϊόντα ποιότητας που θα υπάρχουν στα περίπτερα αυτής.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης αναφερόμενος στον «Αγροτικό Αύγουστο» τόνισε πως “πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή της κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι τα προϊόντα μας αντιστέκονται στην κρίση” εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την πολύ μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, που υπερβαίνουν στη φετινή διοργάνωση τους εκατό.“Θεωρούμε σημαντικό – πέρα από τον προφανή στόχο της προβολής των τοπικών μας προϊόντων – ότι η έκθεση του Αγροτικού Αυγούστου αποτελεί ένα γεγονόςυπερτοπικού πλέον χαρακτήρα, που δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη και στο Δήμο μας, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις, τις παραδόσεις, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό μας”, πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας ότι ήδη τα προϊόντα του τόπου μας, μέσω του “Αγροτικού Αυγούστου” ταξίδεψαν με επιτυχία σε εκθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, από 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, αλλά και για πρώτη φορά φέτος στο Μόναχο της Γερμανίας, από 19 έως 22 Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης,χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου εν μέσω κρίσης και επισήμανε ότι «ο εν λόγω θεσμός συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής αγοράς, την προβολή των κρητικών προϊόντων, καθώς επίσης συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τον τομέα του τουρισμού». “Είναι σημαντικό οι επισκέπτες μας να γνωρίζουν την πηγή, την προέλευση των εκλεκτών μας προϊόντων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης, προτείνοντας παράλληλα ο Αγροτικός Αύγουστος να καθιερωθεί ως διεθνής έκθεση.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην έκθεση του Αγροτικού Αυγούστου απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μόνιμο εκθετήριο, στο οποίο να φιλοξενούνται τόσο η διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου όσο και άλλες κλαδικές εκθέσεις» Σημειώνεται ότι φέτος ο “Αγροτικός Αύγουστος” συνοδεύεται από μία ηλεκτρονική έκδοση, στην οποία καταγράφονται όλα τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης, που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), καθώς και τα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ προϊόντα του νησιού. Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική έκδοση αποτελεί βιβλίο – άλμπουμ, στο οποίο απεικονίζεται ολόκληρη η Κρήτη με τα ποιοτικά της προϊόντα.
Η είσοδος στον “Αγροτικό Αύγουστο 2013”, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου, είναι δωρεάν. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 19.30 έως 23.30 το βράδυ, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα οχήματα τους στους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης του δήμου Χανίων που βρίσκονται πλησίον της Έκθεσης, στη συμβολή της οδού Ακτής Κανάρη με την οδό Γερασίμου Παρδάλη, στη Νέα Χώρα.