Τα Χανιώτικα οινοποιεία κατέκτησαν τη Νέα Υόρκη

da8f638768332b976e6cf9c4a8af7ab5_XLΤα Xανιώτικα οινοποιεία στo πλαίσιo του προγράμματος της ΚΟΑ βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους.

Τα οινοποιεία που συμμετείχαν από τα Χανιά ήταν: Οινοποιείο Ανώσκελη, Αμπελώνες Καραβιτάκη, Οινοποιία Μανουσάκη και Οινοποιείο Ντουράκη. Η διοργάνωση έγινε απο κοινού με το Δίκτυο οινοποιών Νομού Ηρακλείου υπό την ομπρέλα των Wines Of Crete.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Humphrey The Eventi Hotel στις 5 Ιουνίου. Στον αίθριο χώρο λοιπόν του ξενοδοχείου στήθηκαν τα τραπέζια γευσιγνωσίας και για 4 ώρες οι καλεσμένοι μπορούσαν να δοκιμάσουν τα κρασιά που ήταν διαθέσιμα. Στην εκδήλωση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εισαγωγείς κρασιών, ιδιοκτήτες εστιατορίων, Sommelier καθώς και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και bloggers κρασιού.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή των καλεσμένων ήταν πρωτοφανής καθώς εκείνες τις ημέρες στη Νέα Υόρκη διοργανώνονταν πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις καθώς και το Ultimate Wine Challenge. Συνεπώς ήταν μεγάλη επιτυχία η παρουσία ανθρώπων που ήρθαν για να γευτούν τα κρασιά της Κρήτης. Η διοργάνωση ήταν κλειστή καθώς υπήρχαν προσκλήσεις για τους ενδιαφερομένους και δεν συμμετείχαν άνθρωποι έξω από τον χώρο.
Επίσης μεγάλο διαφημιστικό ρόλο κατείχε η γιγαντοοθόνη που παραχωρήθηκε για την προβολή εικόνων του κρητικού Αμπελώνα καθώς όσοι περνούσαν από την 29η λεωφόρο καθώς και την 6η μπορούσαν να θαυμάζουν εικόνες της Κρήτης και των κρασιών μας. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι τα κρασιά τα οποία κέρδισαν το ενδιαφέρον ήταν προφανώς αυτά από τις τοπικές μας ποικιλίες, αλλά η μεγάλη έκπληξη ήταν η προσοχή που έδειξαν στο Ρωμέικο το οποίο σε ξηρές και γλυκές εκδοχές κατέπληξε. Βεβαίως και τα διεθνών ποικιλιών κρασιά εκτιμήθηκαν ανάλογα.
Η επόμενη μέρα βρήκε τα οινοποιεία να παραθέτουν δείπνο σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο για καλεσμένους που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση με σημαντικούς καλεσμένους από το περιοδικό Wines & Spirits, Food District, καθώς και Masters of Wine. Στο πλαίσιο των γευσιγνωσιών υπήρξαν και συζητήσεις οινοποιείων με εισαγωγείς για άμεσες συνεργασίες και ακόμα, για αυτούς που διέθεταν ήδη εισαγωγέα ενισχύθηκε η εικόνα τους ακόμα περισσότερο.
Οι παραπάνω ενέργειες ενδυναμώνουν την εικόνα των κρητικών και ιδιαίτερα των χανιώτικων οινοποιείων τόσο εκτός αλλά και ιδιαίτερα εντός των συνόρων μας και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για την πρόοδο και την ποιότητα των παραγόμενων κρασιών μας.

prismanews.gr