Πολιτιστικό καλοκαίρι 2013 – Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

”ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΧΑΝΙΑ 2013”

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00

Εκδήλωση έναρξης θερινών εκδηλώσεων

Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη και την ορχήστρα του

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για την έναρξη των θερινών εκδηλώσεων,  Στην εκδήλωση, που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συμμετέχει ο Μάνος Μαλαξιανάκης και η ορχήστρα του.

Ο Μάνος Μαλαξιανάκης, αν και γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής, μεγάλωσε στα Χανιά απ’ όπου και κατάγεται.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική, ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια, με σφοδρό έρωτα προς την πρώτη του κιθάρα!

Στις 14 Φλεβάρη του 2006, όντας στην Αθήνα για σπουδές δημοσιογραφίας, μέσω τυχαίων συγκυριών, βρίσκεται να τραγουδά στη θρυλική τότε μουσική γωνιά της Πατησίων, BLUE CAFÉ κι έτσι ξεκίνησαν όλα!

Οι μουσικές επιλογές του μέχρι και σήμερα βασίζονται κυρίως στην ελληνική έντεχνη σκηνή, με το ποπ-ροκ στοιχείο να κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία του.

Τέλος, αναπόσπαστο και χαρακτηριστικό γνώρισμα των ζωντανών εμφανίσεών του είναι η επικοινωνία με το κοινό και κατ’ επέκταση το ζωντανό, φιλικό και κεφάτο κλίμα  που δημιουργείται.

Μαζί του είναι: Κιθάρες :

Χρήστος Πατεράκης

Μπάσο : Σταμάτης Ζολινδάκης

Τύμπανα : Λευτέρης Κουκουράκης

Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Είσοδος : Ελεύθερη

 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα 21.00

«Τα 3 Παραμύθια – MUSICAL»

Μια υπέροχη μουσικό-θεατρική παράσταση με τα 3 κλασικά Παραμύθια:

Ο Παπουτσωμένος Γάτος , τα 3 Γουρουνάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα οπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις, τη μουσική ,τα τραγούδια και όλο τον σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων, που γεννά το κάθε παραμύθι.

Μια παράσταση που για 8 χρόνια διασκέδασε χιλιάδες παιδιά στην Αθήνα.

Αυτή την χρονιά ανοίγει τα φτερά της και μακριά από την πρωτεύουσα.

Ελπίζουμε να την αγαπήσετε.

Σκηνικά : Ελένη Ζελίνου

Κοστούμια : Ελπινίκη Λαμπρινού

Σκηνογραφία : Νίκος Λαμπρόπουλος

Μουσική : Σωτηρία Κολόζου

Χορογραφίες : Ζωή Γρηγοριάδου

Ήχος – Φωτισμοί : Γιώργος Ζελίνης

Σκηνοθεσία : Στάθης Αναστασίου

Παίζουν : Σοφιάννα Γρηγοριάδου  , Ελίζα Τζίτζη ,  Θεόδωρος Ξάνθης, Νίκη Βουγιού , Νίκος Γιαννίκας , Κωνσταντίνα Μακρή

Διοργάνωση : Θέατρο ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ

Είσοδος : 8 €

 

Δευτέρα 8 έως Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου

«Υπάρχει και φιλότιμο»

Ένας υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης, προσγειώνεται ανώμαλα όταν διαπιστώνει πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του “λαού” που τόσο εύκολα επικαλείται κάθε τόσο και κυρίως από τη συμπεριφορά των παρατρεχάμενών του που εκμεταλλεύονται την θέση τους για προσωπικό όφελος. Η κατάληξη είναι η παραίτηση και η αλλαγή συμπεριφοράς ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Όλα αυτά  φυσικά μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις αλλά δυστυχώς πάντα επίκαιρες!

Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπέζος

Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί :

Γιώργος Παρτσαλάκης, Τάκης Παπαματθαίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Τάσος Γιαννόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Μανώλης Σορμαΐνης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Νίκος Σκουλάς, Αντιγόνη Νάκα, Ελένη Τσιμπρικίδου, Ηλίας Μιχαλογιάννης.

Διοργάνωση : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Είσοδος : 15 € – Μαθ., Φοιτ., Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι,άνεργοι ΟΑΕΔ : 10 €

 

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.15

Ξένιας Καλογεροπούλου

«Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος»

Σε μια πλημμυρισμένη περιοχή συναντιούνται δύο αεροπόροι – εχθροί μεταξύ τους – που έχουν καταστραφεί τα αεροπλάνα τους και πλέον είναι ναυαγοί …σε ένα νησί…λίγο διαφορετικό από τα άλλα…

Δύο άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτισμούς , μιλώντας διαφορετική γλώσσα έχοντας κοινό στοιχείο μόνο την έχθρα τους… προσπαθούν να επιβιώσουν αγνοώντας τη φύση που τους… κάνει πλάκα στην υπεροψία και τον εγωισμό τους!!!!

Σκηνοθεσία : Βλάσσης Βαλάσης – Διασκευή – Μετάφραση : Ξένια Καλογεροπούλου

Μουσική : Warcay Studioέ – Σχεδιασμός Φωτισμών : Πασχάλης Λόκας

Γραφιστικά : Θύμιος Βούντας – Σκηνογραφία :  Βαλεντίνο

Ενδυματολόγος :  Ελένη Ψύρρα

ΠΑΙΖΟΥΝ :  Μίμης Καπέρδος : Ροβινσώνας – Χρήστος Κορδελάς :  Κρούσος

Διοργάνωση : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Είσοδος : 10 €

 

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

Βραδιά Κλασικού και Μοντέρνου Χορού

Συμμετέχουν οι σχολές  χορού :

Σχολή Χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη – Κιούπη, “Χοροκίνηση” της Τσερασέλλα Ντορομπάντσου – Γρηγοράκη, Κέντρο Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού Νίνας Ηλιοπούλου – Πολιτάκη

Διοργάνωση :  ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Είσοδος : Ελεύθερη

 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

J. M. Barrie

«ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ»

Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί !

Η ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν ο Πήτερ Παν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι.

Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χουκ!

Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ γέλιο. Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραϊδόσκονη.»

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου – Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης – Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρνόκουρος, Δέσποινα Βήττα, Βαγγέλης Δαλλές, Χρήστος Κατίδης, Ε. Τσιακούρη, Κ. Τσιάπου

Διοργάνωση : Θέατρο του Βορρά

Είσοδος : 10 € – Άνεργοι, πολύτεκνοι :  8 €

 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

«ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ON TOUR»

Μήπως νιώθετε, καμιά φορά, στο θέατρο, ότι οι ηθοποιοί δεν σας δίνουν σημασία; Μήπως νιώθετε ότι θέλετε να επέμβετε στο κείμενο και στους διαλόγους; 

Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα, όλα αυτά να συμβούν… Στην παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού της ομάδας Κάψε το Σενάριο! Επιτέλους ο θεατής έχει τη δύναμη! Ακριβώς! Εσύ, ο  θεατής, θα δώσεις σε εμάς, τους  κωμικούς την ιδέα σου και εμείς θα τη μετατρέψουμε σε ξεκαρδιστικές αυτοσχέδιες σκηνές.

Μετά την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία τους για 2η συνεχή χρονιά στο ΜEGA η ομάδα του Κάψε το Σενάριο περιοδεύει σε ολη την Ελλαδα ,παρουσιάζοντας μια σπέσιαλ κωμική παράσταση με σκετς, αυτοσχεδιασμούς, σάτιρα,  σταντ απ κόμεντι και ότι άλλο προκύψει!

Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Γιώργος Βαγιάτας καταπολεμάνε την κρίση με χιούμορ και σας υπόσχονται μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας.

Διοργάνωση : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Είσοδος : Προπώληση: 10 € – Ταμείο : 12 €

 

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

«Μια αγκαλιά τραγούδια»

με την ‘Αλκηστη Πρωτοψάλτη

Με  “ μία αγκαλιά τραγούδια “  η  μοναδική ΄Αλκηστις Πρωτοψάλτη ταξιδεύει  στην Ελλάδα  για να ερμηνεύσει ένα απόσταγμα από  αγαπημένα τραγούδια, τόσο από την πρόσφατη όσο και από την διαχρονική της δισκογραφία.  Τραγούδια που έχουν αποτυπωθεί στην ψυχή και την καρδιά μας , τραγούδια που με  την φωνή της θα μας ταξιδέψουν , θα μας κάνουν να ξεχαστούμε , να τραγουδήσουμε και να ονειρευτούμε…

Μαζί της μία εξαιρετική ομάδα μουσικών, πέντε υπέροχοι σολίστες με ταλέντο και φαντασία  , αλλά και ένας νέος τραγουδιστής -του οποίου η Άλκηστις επιμελήθηκε το καινούργιο του cd- ,  ένας πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής , ο Γιώργος Περρής .

Οι καλλιτέχνες  θα ξεδιπλώσουν  στην σκηνή το πάθος και την τρυφερότητα, θα μας απογειώσουν με τα φτερά της μουσικής, θα αυτοσχεδιάσουν , θα μας εκπλήξουν  με τις εναλλαγές των τραγουδιών , θα μας χαρίσουν  μία μεγάλη, ζεστή αγκαλιά τραγούδια   , με δυνατές αλλά και ρομαντικές στιγμές , ροκ στιγμιότυπα  , με  εικόνες από την μουσική της διαδρομή .

Μουσικοί:

Πιάνο : Θωμάς Κοντογιώργης

Βιολί : Kώστας Καρακατσάνης

Ακορντεόν : Θάνος Σταυρίδης

Μπάσσο : Αγγελος Παπαδάτος

Κρουστά: Αλέξης Κώστας

Διοργάνωση : HEAVEN LIVE

Είσοδος : Προπώληση 12 € – Στην είσοδο : 15 €

 

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

Η αγάπη κινεί τα πάντα

Η ομάδα στήριξης «Συνάνθρωπος» διοργανώνει τον θεσμό   «η αγάπη κινεί τα πάντα»

Συμμετέχουν τα μουσικά συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες : Λαμπρόπουλος Σταύρος, Μάνος Μαλαξιανακης, Νοστοδια και τα Σιγανά ποτάμια.

Παραληλα με την συναυλία γνωστός ζωγράφος  θα δημιουργήσει πίνακα  ο οποίος μαζί με τα έσοδα της συναυλίας   θα δοθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών Νέων Κρήτης (Κ.Α.Π.Ν.Κ).

Δυο  μεγάλες συναντήσεις με μουσική και ζωγραφική, για δυο μεγάλους  σκοπούς :

τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Τα Χανιά είναι  πόλη  πολιτισμού, τεχνών  και αλληλεγγύης, όπου περίπου μέσα σένα τρίωρο θα  ξετυλίξουμε και θα τα ενώσουμε όλα αυτά,  χαρίζοντας χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις κτιριακές ανάγκες και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ανακαινιζοντας   έτσι  το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών Νέων Κρήτης, που βρίσκεται τέρμα Αποκορώνου (έναντι κρι-κρι).

Η συμμετοχή μπορεί να αλλάξει πολλά και η αγάπη κινεί τα πάντα….     

Διοργάνωση : Συλλόγος Δρομέων Υγείας Χανίων

Είσοδος : 5 €

 

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ : «Το Πέρασμα των Μάγων»

Μια παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη – Γεράσιμου Ευαγγελάτου

Μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από την Αθήνα η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνεχίζουν το μαγικό τους ταξίδι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με μια περιορισμένη σειρά  παραστάσεων αποδεικνύοντας  ότι η γενιά των τριαντάρηδων μπορεί να ελπίζει και να δημιουργεί ακόμα. Σε μια αναδρομή από την πρώτη γνωριμία τους το 2003 μέχρι τη «Δεύτερη Ακρόαση» και την «Ασπιρίνη» κι από το «Μέχρι το Τέλος» μέχρι τις πρόσφατες «Ημέρες του Φωτός», η πιο δυναμική τριάδα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού παρουσιάζει μια παράσταση γεμάτη Φως, συγκίνηση, δύναμη, εκρηκτικές διασκευές και  σημαντικές στιγμές από το ρεπερτόριο που καθόρισε την πορεία της έως σήμερα.

Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης – Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Προδρόμου – Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Παίζουν οι Μουσικοί: Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης, Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης, Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης, Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής, Τσέλο: Άρης Ζέρβας, Βιολί-Μαντολίνο: Δημήτρης Κουζής

Διοργάνωση : Ε.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – Κ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Ε.Ε

Είσοδος : 12 € πρώτα 300 εισιτήρια στην προπώληση,

12 € φοιτητικό -μαθητικό – κάρτα ανεργίας- πολυτέκνων, 14 € γενική είσοδος.

 

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

Νίκου Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη

«Τα βαφτίσια»

Ο Σωτήρης Παπατζάλας και η Βικτώρια Τρικούπη-Παπατζάλα βαφτίζουν το παιδί τους. Στη βάφτιση θα παρευρεθούν ο αδελφός του Σωτήρη και η γυναίκα του, που έρχονται από την Πάτρα για το μυστήριο, η μητέρα του Σωτήρη, που πάσχει από άνοια, η Ρωσίδα που την προσέχει και τέλος η κουμπάρα από την Αμερική. Τι θα συμβεί στη μάζωξη όλων αυτών των συγγενών; Πόσες αντιζηλίες, διαμάχες, κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια; Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά έστω και για λίγες ώρες; Και το μεγάλο ερώτημα είναι: τα Βαφτίσια… θα γίνουν τελικά;

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:

Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια, Φωτεινή Ντεμίρη, Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Αθηνά Οικονομάκου, Ελένη Καρακάση

Κείμενο: Νίκος Μουτσινάς – Τζένη Διαγούπη – Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ματίνα Νικολάου – Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη – Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου

Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Μουτσινάς

Διοργάνωση : Live2

Είσοδος : 15 €

 

Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Ιουλίου 2012

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

(Ladies Night)

των Stephen Sinclair και Anthony McCarten

Ήταν αποφασισμένοι από την αρχή. Οι ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ έκαναν τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του χειμώνα αλλά δεν σταμάτησαν εδώ. Περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα, για να μας χαρίσουν πολύ γέλιο μέσα από καταστάσεις οικείες και καθημερινές. Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν το έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten “Ladies Night” που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το 1987, το προσάρμοσαν στην ελληνική πραγματικότητα και μας παρέδωσαν μια απολαυστική κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή (Κώστας Κόκλας), ένα ταξιτζή (Τόνι Δημητρίου), ένα δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ένα φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και ένα σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρήπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. (Αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη). Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια διασκεδαστική παράσταση πάνω στο γνωστό μας θέμα.

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμών : Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Διοργάνωση : ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Ο.Ε. Δ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & Ι.ΜΑΚΡΙΔΗΣ Ο.Ε

Είσοδος : 19 € – Μαθητικό, Φοιτητικό, Άνεργοι : 15 €

 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 20.00

«Εκκλησία και Νεολαία»

Ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου με θέμα «Εκκλησία και Νεολαία» στο θερινό κινηματογράφο του Δημοτικού Κήπου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου αφουγκραζόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι την σημερινή εποχή προβληματίζει και προβληματίζεται, ρωτά αλλά και απαντά σε ερωτήματα που οι νέοι μας  καλούνται συνεχώς να απαντήσουν.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει βραδιά έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τον Μάνο Μαλαξιανάκη στο καφέ «ΚΗΠΟΣ»

Διοργανωτές:

Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ΚΗΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ, Café  «Κήπος»

Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

Μουσικό Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Αναδρομή στο έργο του μεγάλου συνθέτη

Ερμηνεύουν: Βασίλης Λέκκας, Δέσποινα Δρακάκη, Τάσος Ψαλλιδάκης

Μουσικοί:

Βιολί: Κώστας Έντμοντ Αλέξι – Βιολί: Έλενα Ορμυλιώτη

Κιθάρες: Νίκος Πλανάς – Κόντρα Μπάσο: Δημήτρης Τσούρτος

Μπουζούκι: Βασίλης Παυλίδης – Μπουζούκι: Κώστας Μαρκάκης

Πνευστά: Αχιλλέας Παπακώστας – Τύμπανα: Ηλίας Κοντούδης

Ακορντεόν: Κλαίρη Κεκάκη – Πιάνο: Κώστας Γιαννάκης

Ήχος – Φωτισμός: Παναγιώτης Φάσος, Χρήστος Λάζος, Βασίλης Τζιτζιλώνης

Προλογίζει η Βαρβάρα Περράκη

Ενορχήστρωση – Επιμέλεια συναυλίας : Κώστας Γιαννενάκης

Διοργάνωση : Διαπασόν

Είσοδος : 10 € – Προπώληση : 8€ – Φοιτητικό – Μαθητικό : 8 €

 

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

Χρώματα της Ελλάδας με το Λαογραφικό Όμιλο Χανίων

Μια παράσταση που στηρίζεται σε χορούς, τραγούδια, εθιμικές πράξεις και εμπνέεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Μια πλειάδα χορευτών του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων, με τις κατά τόπους παραδοσιακές φορεσιές, συνδυασμένες με τα χρώματα της Ελληνικής φύσης, θα προβάλλει τη γνήσια λαϊκή παράδοση, τονίζοντας για άλλη μια φορά την Εθνική και Κοινωνική της αξία.

Την παράσταση λαμπρύνει με την παρουσία του ο Χορευτικός Όμιλος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης Αυστραλίας με χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ – Λαογραφικός Όμιλος Χανίων

Είσοδος ελεύθερη

 

Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

Κάρμεν Ρουγγέρη

«Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…»

Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα με τους μύθους του Αισώπου. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά. Γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…». Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που διαλέξαμε. Αναφέρουμε κάποιους από αυτούς: Ο τζίτζικας και ο μέρμυγκας, ο λαγός και η χελώνα, η κότα και το χρυσό αυγό, το λιοντάρι και το ποντίκι, η Μαριγώ και το σταμνί της, ο ψεύτης βοσκός, και άλλοι.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη | Σκηνικό-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Μουσική: Στέφανος Βαρελάς | Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Κίνηση-Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας | Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Β. Σκηνοθέτη: Χριστίνα Κουλουμπή, Κοραλία Τσόγκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη

Διοργάνωση : «Κιβωτός» Γιώργου Φρατζεσκάκη

Είσοδος :

 

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

Μενέλαου Λουντέμη

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»

Μετά την τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  η μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε παραγωγή Άκη Ευαγγέλου και μουσική Γιώργου Βούκανου, ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στo αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, ακολουθούμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, φτάνοντας μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου…..

Με  τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους  και τις υπέροχες μουσικές ερμηνείες επί σκηνής από την Νίνα Λοτσάρη.

Μια παραγωγή που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο.

Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Εμφανίζονται επίσης οι ηθοποιοί: Θάνος Χρόνης, Αλίκη Κατσαβού, Άντα Αθανασοπούλου, Σωτήρης Δούβρης, Φιλημέγκας Νίκος.

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα – Σκηνική προσαρμογή – στίχοι: Μαίρη Βούκανου

Και το  ταξίδι του «Μέλιου»… ξεκίνησε

Διοργάνωση : Καλ/κές Δημιουργίες Ονείρων

Είσοδος :  15 €

 

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

Συναυλία «Αγάπης και Φιλανθρωπίας»

Το Κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και ο Μιχάλης Τζουγανάκης σας υποδέχονται στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου για μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο Κρητικό παραδοσιακό τραγούδι, τόσο με την ερμηνεία του όσο και με τους σύγχρονους ήχους.

Χωρίς να αλλοιώνει το παραδοσιακό στοιχείο, το εμπλουτίζει και του προσδίδει μια αλλιώτικη μουσική διάσταση.

Καλλιτέχνης και άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες συμπράττει με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου με κοινό στόχο την ενίσχυση του έργου του Κεντρικού Συσσιτίου της Μητροπόλεως, το οποίο καθημερινώς ανακουφίζει περισσότερους από 700 συνανθρώπους μας παρέχοντάς τους το ημερήσιο γεύμα τους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Διοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Είσοδος : 10 €

 

Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

Μίκης Θεοδωράκης

«Ποιός τη ζωή μου..»

Η Ελλάδα ταξιδεύει από το ’22 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή τις μουσικές και τα τραγούδια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει τον θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή – Σήμερα.

Μουσική : Μίκης Θεοδωράκης – Σενάριο-Σκηνοθεσία : Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικό : Γιώργος Πάτσας – Κοστούμια : Παναγιώτα Κοκκόρου

Χορογραφίες : Αποστολία Παπαδαμάκη – Ενορχηστρώσεις : Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Παραγωγός : Μιχάλης Αδάμ

Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού / Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου*, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Παλΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέντζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κων/νος Φάμης, Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Έρικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, κ.α.

Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου

*Διπλή Διανομή

Διοργάνωση : ATHENS BADMINTON CULTURAL DEVELOPMENT AE

Είσοδος : 20 € – Φοιτητικό – Μαθητικό : 15 € – Ανέργων : 10 €

 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.00

Σέργιου Γκάκα

«Ακούς τη γιορτή;»

«Τιμητικό βραβείο σύνθεσης , αξιοποίησης δημοσίου χώρου και πρωτότυπης παρουσίασης για θέαμα στο δρόμο» στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας ( Σεπτέμβριος 2012).

Ο κλόουν Μπλουμ μετά απο μια παράσταση του τσίρκου που δούλευε ένιωσε μια μεγάλη επιθυμία να δει ανεμώνες. Στην βόλτα του στο δάσος, συναντάει μια αρκούδα που τον παρασέρνει σε έναν βαθύ ύπνο 3 μηνών 12 ημερών και 5 ωρών! Όταν ξυπνάει το τσίρκο του έχει φύγει χωρίς αυτόν, ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι για να ξαναβρεί τη γιορτή… με ζωντανή μουσική , κόλπα , κούκλες και μια βαλίτσα που μιλάει!!! Η ομάδα Τσόκαρα αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς που έχουν εμπειρία  στο παιδικό θέατρο, διδάσκουν θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και παίζουν και γιορτάζουν κι αυτές με τη σειρά τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν!

Ηθοποιοί : Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη

Βοηθοί : Μαρίτα Καραγιάννη, Κατερίνα Σαραντίδου

Πρωτότυπη Μουσική : Θάνος Κοσμίδης

Κοστούμια : Αγγελική Μπόζου

Κούκλες : Φεβρωνία Ρειζίδου

Μάσκες : Iφιγένεια

Αφίσα : Αλέξανδρος Αποστολάκης, Ειρήνη Πουρνάρα

Παραγωγή – Σκηνοθεσία : Ομάδα Τσόκαρα

Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Είσοδος  : ελεύθερη

 

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30

Rob Becker

«Caveman»

Τον άνθρωπο των σπηλαίων  ενσαρκώνει  ο Ζήσης Ρούμπος, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την πολύ πετυχημένη εκπομπή του MEGA «Κάψε το σενάριο» και η αυθόρμητη υποκριτική του ικανότητα έκανε το Βλαδίμηρο Κυριακίδη να τον ξεχωρίσει και να του δώσει με εμπιστοσύνη τη σκυτάλη στο νέο Caveman, που συνεχίζει ακάθεκτος για έκτη χρονιά!

Δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο R. Becker έπλασε τον  «Caveman», τον κεντρικό ήρωα, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να… μονολογεί.

Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς το γυναικείο μυστήριο; Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, ο Σωτήρης δέχεται τη βοήθεια του Caveman, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του.

Όλα αυτά τα χρόνια οι ερωτήσεις δεν έχουν απαντηθεί!  Ίσως απαντιούνται κατ’ ιδίαν από τους θεατές φεύγοντας από την παράσταση… και αυτή είναι η επιτυχία του Caveman! Να ιντριγκάρει, να προβληματίζει, να αστειεύεται, να κεντρίζει τα δύο φύλλα! Ο Caveman έχει υπάρξει… ο καλύτερος θεραπευτής ζευγαριών στη σύγχρονη κοινωνία!

Μετάφραση : Ερατώ Τάττη – Διασκευή : Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνοθεσία : Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη

Μουσική: Πάνος Φορτούνας

Στο ρόλο του Caveman ο Ζήσης Ρούμπος

Διοργάνωση : Coronet & Mogul Theater

Είσοδος : 18  € – Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65 ετών : 15 € – Μαθητικό :12 €