Υπεγράφη η συγχώνευση ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ

2Την τελευταία στιγμή- όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα- υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία συγχωνεύονται ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης που παίρνει πλέον στην αρμοδιότητα του όλα τα μεγάλα έργα του νησιού.

Το υπουργείο Ανάπτυξης μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει και τα τελικά ονόματα που απομένουν για να συμπληρωθεί το 11μελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο πρέπει να συγκροτηθεί σε Σώμα και να ξεκινήσει το ‘στήσιμο’ του ΟΑΚ που έχει πλέον βαρύ φορτίο να σηκώσει καθώς παίρνει τα έργα του ΒΟΑΚ, τους οδικούς άξονες, τα φράγματα και εν γενεί τα μεγάλα έργα υποδομής.

Η τελευταία προθεσμία ήταν για αύριο Τετάρτη αφού το ΦΕΚ με τον σχετικό νόμο είχε ως καταληκτική ημερομηνία την 19η Ιουνίου.«Ο ΟΑΚ είναι γεγονός. Έχουμε πλέον την ΚΥΑ και μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει να πιάσουμε δουλειά» λέει ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης κ.Δεικτάκης επισημαίνοντας ότι απομένει να συμπληρωθεί το διοικητικό συμβούλιο που θα αναλάβει με πρόεδρο τον ίδιο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες τόσο από τον ΟΑΔΥΚ όσο και από τον ΟΑΝΑΚ.

Θυμίζουμε ότι στη διοίκηση εκτος από του προέδρου κ.Δεικτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου κ.Κοπάση στη διοίκηση συμμετέχουν οι κ.Δοξαστάκης και Μαρινάκης ως εκπρόσωποι της ένωσης των δήμων της Κρήτης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.Βουλγαράκης και Καστρινάκης ως εκπρόσωποι της περιφέρειας. Για τις υπόλοιπες θέσεις πρέπει να οριστούν 5 εκπρόσωποι, 2 από το Ηρακλειο και 3 από τους άλλους νομούς( για το Ηρακλειο ακούγονται τα ονόματα των κ.Παρίτση και Βιδακη).

«Εμείς μόλις συμπληρωθεί το συμβούλιο θα ξεκινήσουμε. πρέπει να υπάρξει και στελέχωση και φυσικά το κράτος θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και τα χρέη που υπάρχουν» αναφέρει ο κ.Δεικτάκης.Στο ερώτημα τι θα γίνει πχ με το άνοιγμα του ΟΑΝΑΚ ο κ.Δεικτάκης είπε ότι υπάρχουν οφειλες που δημιουργήθηκαν . Μια τέτοια περίπτωση ήταν το κτίριο στην Αγίου Τίτου που αγοράστηκε και δεν αποπληρώθηκε.«Ναι, Έχουμε εκεί μια οφειλή παλιά. Έχουν δοθεί ορισμένα χρήματα και υπάρχει μια εκκρεμότητα. Από την άλλη στον ΟΑΝΑΚ οφείλουν χρήματα δήμοι. Με αυτά δεν υπάρχει έλλειμμα.» τονίζει ο κ.Δεικτάκης.
Πληρωμές

Πάντως τα καλά νέα είναι ότι ο κ.Βιρβιδάκης προχθές υπέγραψε απόφαση εκταμίευσης ενός ποσού 450.000 ευρώ με τα οποία καλύφθηκαν οφειλες και κυρίως πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι που είχαν να δουν το χρώμα του χρήματος 3 μήνες.«Νομίζω ότι από αυτή την άποψη είμαστε καλυμένοι και πάμε καλά. Ήταν μια υποχρέωση που οφείλαμε να καλύψουμε αμέσως» κατέληξε ο γενικός γραμματέας

cretalive.gr