Κρίσιμη παρέμβαση στη Βουλή για το 1.6 εκατ. ευρώ που οφείλεται σε φαρμακοποιούς της Κρήτης

51117Με Παρέμβαση του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να γίνει η αποπληρωμή του ασφαλιστικού ταμείου της ΔΕΗ προς τα φαρμακεία.

Τεράστια είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου, καθώς, σύμφωνα με γραπτή καταγγελία τους, υπάρχει πρόβλημα με τις αποπληρωμές του ασφαλιστικού ταμείου της ΔΕΗ (και όχι μόνο) προς τα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα με Αναφορά του ο κ Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,  επισημαίνει τα όσα αναφέρονται στην έγγραφή καταγγελία των φαρμακοποιών του Ηρακλείου

Σύμφωνα με καταγγελία τους, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σχετικά με τις αποπληρωμές του ασφαλιστικού ταμείου της ΔΕΗ προς τα φαρμακεία.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, ενώ υπάρχουν τα χρήματα, για να γίνει η αποπληρωμή των χρεών, δεν υπάρχει στην Κρήτη αρμόδιος υπάλληλος που να ανήκει στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ και να έχει δικαίωμα υπογραφής των ενταλμάτων πληρωμής.

Ο φαρμακευτικός σύλλογος ενδεικτικά αναφέρει ότι μόνο στο Ηράκλειο, η ΔΕΗ οφείλει 850.000 ευρώ και στην υπόλοιπη Κρήτη άλλες 750.000 ευρώ. Ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και με άλλα Ταμεία.

Για αυτό και όπως επισημαίνεται στην συγκεκριμένη επιστολή που καταθέτει ως Αναφορά ο κ. Κεγκέρογλου είναι άμεση ανάγκη να αποπληρωθούν τα χρέη που οφείλονται στους φαρμακοποιούς του Ηρακλείου και στην Κρήτη γενικότερα, τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

creteplus.gr