Ο υπουργός “άδειασε” την Περιφέρεια Κρήτης εγκρίνοντας νέο ηλιοθερμικό …μαμούθ!

50458Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εγκρίνοντας την επένδυση του ηλιοθερμικού πάρκου στο Χώνο Σητείας!

Η οργή από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης είναι μεγάλη, με πηγές να αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΚΑ, το Υπουργείο ανάβει το “πράσινο” φως για να προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας του κολοσσιαίου έργου, σε μια έκταση 3013 στρεμμάτων, το οποίο έργο θα είναι ισχύος 60W.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης μάλιστα, μιλώντας στην εφημερίδα “Ν. Κρήτη” δηλώνει ότι έχει βγει από τα… ρούχα του με αυτή την απόφαση.

“Πέραν του παράλογου της έγκρισης της σδυγκεκριμένης περιβαλλοντικής μελέτης, κατλαβαίνεται ότι γεννάται συνολικά μείζον θεάμ. Δεν μπορουμε ως Περιφέρεια να το δεχτούμε αδιαμαρτύρητα αυτό. Να είμαστε δηλαδή απλώς θεατές…Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πολιτικό και νομικό μέσο ακύρωσης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ”, είπε ο κ. Νίκος Καλογερής.

creteplus