vamos-village-2O Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου “ο Πρίνος”, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ένταξη της Κρήτης στον εθνικό κορμό, οργανώνει μιαν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Βάμου την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30.

Θα παρουσιαστεί σε πρώτη δημόσια προβολή το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Άνοιξη της Ελευθερίας” μια συμπαραγωγή του Συλλόγου μας με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γαβαλοχωρίου, Κάϊνας, Ντουλιανών, Πλάκας και Τσιβαρά Αποκορώνου, το οποίο αναφέρεται στην Πολιορκία του Βάμου και στην Μάχη της Αλμυρίδας το 1896, δύο κορυφαίων γεγονότων στην μακρά πορεία προς την Ένωση. Είναι προφανές πως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Αποκόρωνα είναι προσκεκλημένοι και καλοδεχούμενοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19:30 Αποκαλυπτήρια των αναμνηστικών πλακών προς τιμήν των πεσόντων Μπικουβαράκη
Σταύρου ή “Πώλακα” και Λιμαντζάκη Γεωργίου ή “Λαμπρινογιώργη”, καθώς και της οικογένειας των Κοτζαμπασάκηδων. Επιμνημόσυνη δέηση και σύντομη αναφορά στους πεσόντες από τον πρώην Δήμαρχο Βάμου κ. Ιωάννη Χατζηδάκη.

20:00 Μεταφορά στην κεντρική πλατεία του Βάμου. Σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου κ. Γεώργιο Χατζηδάκη.

20:10 Σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αποκόρωνα κ. Γρηγόρη Μαρκάκη

20:15 Χαιρετισμός της εκδήλωσης και μικρή αναφορά στα Ιστορικά γεγονότα από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”κ. Νικόλαο Παπαδάκη.

20:30 Πρώτη δημόσια προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η Άνοιξη της Ελευθερίας” το οποίο αναφέρεται στην Πολιορκία του Βάμου και στην Μάχη της Αλμυρίδας το 1896, μια συμπαραγωγή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάϊνας, Ντουλιανών, Πλάκας και Τσιβαρά.