Dee Dee Bridgewater: Μια θρυλική ντίβα της τζαζ έρχεται στο Ηράκλειο

BridgewaterΜέσα από μια πολύπλευρη καριέρα που μετρά ήδη σαράντα χρόνια, η νικήτρια των Grammy και Tony Awards, η λαμπερή ντίβα της jazz Dee Dee Bridgewater, συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες ερμηνεύτριες της εποχής μας.

Tην θρυλική diva της Jazz, Dee Dee Bridgewater και το εξαίρετο κουαρτέτο που τη συνοδεύει στη σκηνή, υποδέχεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, το Θέατρο Τεχνόπολις . Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 26 Μαΐου στις 9.30 το βράδυ. 
Μέσα από μια πολύπλευρη καριέρα που μετρά ήδη σαράντα χρόνια, η νικήτρια των Grammy και Tony Awards, η λαμπερή ντίβα της jazz Dee Dee Bridgewater, συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες ερμηνεύτριες της εποχής μας.

Οι επιλογές της, όλα αυτά τα χρόνια, γεφυρώνουν όλα τα μουσική είδη και αποδεικνύουν ότι η Dee Dee δεν επαναπαύεται, βάζει συνέχεια τον πήχυ πιο ψηλά!

Η Dee Dee Bridgewater θα παρουσιάσει τραγούδια από δύο διαφορετικά άλμπουμ.Το “Midnight Sun” (2011) που περιλαμβάνει ερωτικά τραγούδια (βραβευμένα με Grammy και Tony Awards που έχει κερδίσει η ίδια στην μακρόχρονη καριέρα της) και το “Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie with Love from Dee Dee Bridgewater’’ που κυκλοφόρησε το 2009 ως αφιέρωμα στη Billie Holiday και απέσπασε ένα ακόμη βραβείο Grammy το 2011. Στο “Midnight Sun” η Dee Dee τραγουδά ερωτικές μπαλάντες όπως σε μια ταινία, μοιράζεται μαζί μας λόγια για όρκους αιώνιας πίστης και ονειρεμένης ευτυχίας. “Για πολλά χρόνια το κοινό που με ακολουθεί και η οικογένεια μου, ζητούσαν να ετοιμάσω ένα cd με τα αγαπημένα μου τραγούδια’’ λέει η Dee Dee “οπότε το Midnight Sun είναι αφιερωμένο σ’αυτούς. Η αγάπη παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε τόσα χρόνια από όλους αυτούς τους εξαιρετικούς συνθέτες των οποίων τα τραγούδια ερμηνεύω σε αυτό”. Στο “Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie with Love from Dee Dee Bridgewater’’ η Dee Dee, αποτίει φόρο τιμής στην κορυφαία Billie Holiday, με σεβασμό στην ίδια και στους συνθέτες που έγραψαν τα τραγούδια της. Όπως χαρακτηριστικά λέει: “το άλμπουμ αυτό είναι πιο σημερινό, δεν είναι θλιμμένο και σκυθρωπό. Ήθελα ο δίσκος να είναι χαρμόσυνος και μ’ αυτό τον τρόπο να δηλώσω την ευγνωμοσύνη μου σε μια καλλιτέχνιδα που πρόσφερε σε γυναίκες, όπως εγώ, τη δυνατότητα να κάνουμε μια καριέρα». Με τους εξαιρετικούς της μουσικούς, “την μπάντα των ονείρων της’’ όπως την αποκαλεί η Dee Dee, θα παρουσιάσει τη μουσική της Billie με έναν διαφορετικό τρόπο, δίπλα σε όλα εκείνα τα τραγούδια της μακρόχρονης καριέρας της, που τόσο έχουμε αγαπήσει και μας έχουν συγκινήσει.

Τιμές Εισιτηρίων: 18 (Φοιτητικό/Ανέργων)-20 (προπώληση)-23 (ταμείο)

Σημεία Προπώλησης Ηράκλειου:

Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Πολυχώρος Τεχνόπολις –Stone cocktail bar

Διαδικτυακά: www.VIVA. GR

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2810823813 / www.texnopolis.net