Ο Μ. Δομαζάκης της Creta Farms μιλά από την Κίνα για τα κρητικά προϊόντα

domazakis-manolis1Λαμπρό είναι το μέλλον των Κρητικών προϊόντων ,αλλά και του Ελληνικού τουρισμού στην Κίνα σύμφωνα με τα όσα είπε με αποκλειστικές του δηλώσεις στον SUPER FM 89.6 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms, κ. Μανώλης Δομαζάκης.

Ο κ. Δομαζάκης που μαζί με άλλους επιχειρηματίες συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα τόνισε πως « αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την Ελλάδα», ενώ αναφερόμενος στα Κρητικά προϊόντα σημείωσε ότι παρά το ότι οι Κινέζοι έχουν μια διαφορετική διατροφική κουλτούρα εντούτοις με τις κατάλληλες προσπάθειες είναι δυνατόν να υπάρξει προοπτική.

Ο κ. Δομαζάκης επεσήμανε πως ειδικά το ελαιόλαδο μπορεί να έχει πολύ καλή τύχη στην Κίνα, όπως το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα προϊόντα «εν ελλάδι» της Creta Farms.

«Για να βγει κάτι καλό για τα ελληνικά και ειδικότερα για τα κρητικά προϊόντα από την κινέζικη αγορά χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια και όχι μια ευκαιριακή αντιμετώπιση, προκειμένου να  τους πείσουμε ότι εννοούμε αυτό που λέμε», είπε ο διακεκριμένος Κρητικός επιχειρηματίας, τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται τώρα στην Κίνα είναι απαραίτητο, βγάζοντας μια εξωστρέφεια την οποία χρειάζεται τώρα η χώρα που περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Τέλος σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού ο κ. Δομαζάκης ανέφερε πως οι προοπτικές είναι λαμπρές αν αναλογιστούμε πως μόλις 21.000  ήταν το 2012 οι επισκέπτες από την Κίνα στην Ελλάδα.

zarpa.gr