Επέστρεψαν στο κράτος 13,6 εκατ. ευρώ από μαϊμού συντάξεις

sintaksiΜετά από τις έρευνες και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν αυτό το διάστημα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πόσα χρήματα επεστράφησαν στο κράτος, μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο έγγραφο ο κ. Σταϊκούρας, «η υπηρεσία συντάξεων έχει κάνει κατά καιρούς στοχοποιημένους ελέγχους σε συνταξιούχους του Δημοσίου (χήρες, άγαμες θυγατέρες, διασταυρώσεις θανάτων με TAXIS κλπ.). Αναζητήθηκαν συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ για μαϊμού συντάξεις. Έχουν επιστραφεί συνολικά 13,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητούνται ακόμη 12,4 εκατομμύρια. Η διαδικασία αναζήτησής τους είναι σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή συνταξιούχων, η οποία ξεκίνησε να διεξάγεται στις 15/3/2012 και συνεχίζεται ακόμη, δεν έχουν καταγραφεί 2.277 συνταξιούχοι (επί συνόλου 429.823 συνταξιούχων του Δημοσίου).

Από αυτούς, 1.018 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ/Εθνικής Αντίστασης. Η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 1/10/2012.

Οι συνδικαιούχοι καλούνται να επιστρέψουν το ποσό μέσα σε ένα μήνα. Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν, καταλογίζονται με αυτό αυτό στη ΔΟΥ. τους. Εάν δεν υπάρχουν συνδικαιούχοι του λογαριασμού, η ίδια διαδικασία ακολουθείται για τους κληρονόμους του θανόντος συνταξιούχου. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, οι συνδικαιούχοι ή οι κληρονόμοι παραπέμπονται σε εισαγγελέα.

E-Radio.gr
ΣΧΟΛΙΟ
Μόνο;;;