Με πολιτικά κριτήρια επιλέγουν πολλοί Γερμανοί τον τόπο των διακοπών τους, σύμφωνα με έρευνα

germanoi-touristes170Με πολιτικά κριτήρια επιλέγει μεγάλη μερίδα Γερμανών τουριστών τον τόπο των διακοπών τους, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής «δεξαμενής σκέψης» «Travel Industry Club», στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν 204 στελέχη της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας.

Οι γερμανοί μάνατζερ τουρισμού προειδοποιούν ακόμη για τις συνέπειες από τις ανισότητες μεταξύ Βορρά και Νότου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται σήμερα, το αντιγερμανικό κλίμα που διαπιστώνεται σε κάποιες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου επηρεάζει αρνητικά τους Γερμανούς στην επιλογή του προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα της Κύπρου, με το 87% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νησί θα χάσει εφέτος μεγάλο αριθμό γερμανών τουριστών εξαιτίας των πρόσφατων αντιγερμανικών αντιδράσεων και το 65% να σημειώνει ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με γνώμονα «την στάση των ανθρώπων έναντι της Γερμανίας».

Επιπλέον, το 87% εκτιμά ότι οι Γερμανοί θα πρέπει με την επιλογή του τόπου των διακοπών τους να στέλνουν κάθε φορά ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ή συμπάθειας προς τις αντίστοιχες χώρες, ενώ το 51% δηλώνει ότι η επιλογή δεν θα πρέπει να γίνεται με πολιτικά κριτήρια.

Μόνο το 34% πάντως υποστηρίζει ότι οι γερμανοί δεν θα γίνονται δεκτοί «με ανοιχτές αγκάλες» στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.
Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, μόνο το 21% πιστεύει ότι ο τουρισμός της χώρας δεν θα υποστεί φέτος απώλειες, ενώ το 78% εκτιμά ότι η λειτουργία νέων καζίνο στην χώρα θα επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Τα στελέχη που τοποθετήθηκαν για την έρευνα, αναφέρονται ακόμη στον κίνδυνο που επιφυλάσσει για την συνοχή της Ευρωζώνης το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου. Το 65% μάλιστα των ερωτηθέντων διακρίνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο ακόμη και διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

alphatv.gr