Τον Ιούνιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

stournaras_2Δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που να προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε τον Ιούνιο να επέλθει συμφωνία για να αποφασιστεί μείωση. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Να τεθεί τώρα το ζήτημα», επιμένει το ΠΑΣΟΚ

«Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία» για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να τεθεί άμεσα ζήτημα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού (και τα οποία το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ιστορική του υποχρέωση να αναδείξει) αλλά και στο τεράστιο πολιτικό βάρος που σήκωσε το ίδιο, είναι που επιτρέπουν και επιβάλλουν να τεθεί τώρα, πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση». «Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να περιμένει άλλο», σημείωναν οι ίδιες πηγές και συμπλήρωναν ότι «αντί να εκπλήσσεται ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών καλά θα κάνει να ενημερώσει άμεσα την τρόικα για το χειρισμό που θα κάνει η Κυβέρνηση στο ήδη συμφωνημένο δημοσιονομικό πλαίσιο».

express.gr