Στους Ρώσους οι ελπίδες όλων!

1280748869Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αρχίζει η μεγάλη ροή των πτήσεων τσάρτερ από την Ρωσία, ενώ φέτος η αύξηση από την ρωσική αγορά θα ξεπεράσει το 30%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συνόλου των τουριστικών παραγόντων του νησιού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πωλήσεις για την Ελλάδα άρχισαν από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο καθώς αρκετοί Ρώσοι έσπευσαν να εκμεταλευθούν τις προσφορές των προκρατήσεων.

Φέτος υπολογίζεται ότι οι Ρώσοι που θα επισκεφθούν τη χώρα μας θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2012 επισκέφθηκαν την Κρήτη 312.000 Ρώσοι και 48.800 Ουκρανοί.

Για μεγάλη αύξηση των Ρώσων τουριστών έχουν μιλήσει στην “Π” τόσο ο Εμπορικός διευθυντής της Aldemar Βασίλης Φραγκουλάκης, όσο και ο κ. Αντύπας Σηφάκης, διευθυντής του Millenium που εξειδικεύεται στη διακίνηση Ρώσων αλλά και ο Μανόλης Απλαδενάκης διευθυντής του TEZ TOUR.

Oι εκτιμήσεις που γίνονται κάνουν λόγο για 80.000-100.000 επιπλέον Ρώσους και Ουκρανούς που θα επισκεφθούν φέτος την Κρήτη. Αναφέρεται μάλιστα ότι η ρωσική, που είναι μια αναδυόμενη αγορά, θα έχει μια σταθερά ανοδική πορεία και τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο όπως είπε στην “Π” ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων φέτος θα έχουμε πολύ λιγότερους Ρώσους που κλείνουν πακέτα σε ξενοδοχεία 4 και 3 αστέρων.

Αισιόδοξες εκτιμήσεις από τον ΕΟΤ για όλες τις αγορές

Την εκτίμηση των παραγόντων της αγοράς ότι η κίνηση συνολικά μπορεί να αυξηθεί ακόμη και 20%, έκανε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

Επαναλαμβάνεται από παντού, και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ότι «θα έχουμε μία διψήφια αύξηση» και «κάποιοι πιο αισιόδοξοι μιλάνε και για το 20%», είπε ο κ. Λειβαδάς, έπειτα από τις διεθνείς επαφές του το κρίσιμο για τον τουρισμό δίμηνο του Μαρτίου-Απριλίου.

«Η αύξηση αυτή είναι κάτι θετικό στη βαριά μας βιομηχανία. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία αλλά και μία αίσθηση ευθύνης» πρόσθεσε ο γγ του ΕΟΤ, σημειώνοντας: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε [τους επισκέπτες της χώρας] με αίσθηση ευθύνης, από τα απλά πράγματα, το απλό χαμόγελο, μέχρι σύνθετα πράγματα, τις τιμές μας, με την επενδυτική μας πολιτική, που πρέπει να είναι σε ένα βάθος χρόνου»

Πατρίς Ηρακλείου