Κέντρο τουριστικής πληροφόρησης στη Χερσονησο, από το ΙΤΕ

1365779825Πρόταση για την δημιουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και προβολής με την αξιοποίηση προηγμένης τεχνολογίας του ΙΤΕ, υπέβαλε ο Δήμος Χερσονήσου.

Στόχος είναι να παρέχονται προς τους πολίτες και τους επισκέπτες ψηφιακές υπηρεσίες και πληροφορίες για την προβολή της περιοχής που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής Δήμου Χερσονήσου πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών και τουριστών-επισκεπτών και να αποτελέσει έναν νέο πόλο επισκεψιμότητας, καθώς ο καινοτόμος διαδραστικός χαρακτήρας του θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προς το κοινό. Για τη λειτουργία του θα αξιοποιηθεί προηγμένη τεχνολογία του Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ με σκοπό την παροχή καινοτόμων και φιλικών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες ψηφιακών υπηρεσιών ενώ θα παρέχει πληροφορίες και θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Η πρόταση γίνεται στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης του άξονα 4 τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader της ΟΤΔ “Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ” με στόχο την εκπλήρωση των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών πολιτικών, για την ποιοτική τουριστική πληροφόρηση των πολιτών και των τουριστών επισκεπτών, καθώς και για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Χερσονήσου και της Κρήτης.

patris.gr