AfisaErmineia


Σάββατο 6 Απριλίου – 20 Απριλίου

Αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη

Συμμετέχουν:

Γιώργος Αναστασάκης – Η όχθη του Αχέροντα

Στέλιος Μπακλαβάς – Όνειρα στον Ερειπωμένο μας Ύπνο

Μιχάλης Πολυχρονάκης – Άδυτο

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Σάββατο: 11:00 -13:00 & 18:00 – 21:00

Κυριακή κλειστά

Μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Fog παρουσιάζουν τρεις ατομικές εργασίες υπό το γενικό τίτλο «Ερμηνεία» από τις 6 ως τις 20 Απριλίου στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά. Πρόκειται για εργασίες που συνιστούν παραδείγματα υποκειμενικής φωτογραφιάς, σε αντίθεση με τη θεμελιακή λειτουργία της φωτογραφίας που υπόσχεται αντικειμενικότητα. Δεν αποτελούν δηλαδή τεκμήριο ή καταγραφή, αντιθέτως αφορουν στον προσωπικό κόσμο, είτε σε κάποια προσωπική προσέγγιση του περιβάλλοντος κόσμου. Στα «Όνειρα στον Ερειπωμένο μας Ύπνο» του Στέλιου Μπακλαβά πραγματώνεται μια σύντηξη έργων τέχνης με το κοινό τους, στο «Άδυτο» του Μιχάλη Πολυχρονάκη, ένας εγκαταλελειμένος χώρος ανακαλεί απόηχους σπηλαίων και στο «Η όχθη του Αχέροντα» του Γιώργου Αναστασάκη η τραγική πραγματικότητα ένός κοινωνικού φαινομένου προσεγγίζεται από μυθολογική σκοπιά. Θα ήταν δυνατόν να θεωρηθεί πως τα ίδια τα έργα αποτελούν μία προσπάθεια ερμηνείας από πλευράς των καλλιτεχνών, έχοντας σε μεγάλο βαθμό στενή σχέση και συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης, από την άλλη πάλι μπορούν να λειτουργήσουν σαν πρόσκληση για ερμηνεία από την πλευρά του θεατή, είτε ως μονάδες είτε ως σύνολα.

Ο Στέλιος Μπακλαβάς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Σταυράκου. Ζει και εργάζεται ως φωτογράφος στην Αθήνα και τα Χανιά. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογρώφων. Έχει πραγματοποιήσει 11 Ατομικές Εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 35 Ομαδικές σε Ελλέδα και Εξωτερικό.

Ο Μιχάλης Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1963 στα Χανιά. Δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας από το 1989. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί, εκτεθεί και βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

O Γιώργος Αναστασάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Το 2000 έγινε μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου του Πανεπιστημίου (Φ.Ο.Α.Π.Θ.), όπου από τον επόμενο χρόνο δίδαξε βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής και αισθητικής. Έχει εργαστεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στον τομέα παραγωγής εκθέσεων, καθώς επίσης και ως φωτορεπόρτερ. Το 2008 ολοκλήρωσε το ΜΑ in Photographic Studies του University of Westminster με υποτροφία του Ιδρυματος Κρατικών Υποτροφιών. Ζει και εργάζεται στα Χανιά.

www.fog.gr