Εσπερίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων με θέμα “Οι Βενετίες του Ӧresund”

venetiaΟ Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων, οργανώνει το Σάββατο 13-04-2013, στις 20.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, την εσπερίδα με θέμα “Οι Βενετίες του Ӧresund”.

Πρόκειται για μία φωτογραφική περιπλάνηση με επίκεντρο την Αρχιτεκτονική στην Κοπεγχάγη και στο Μάλμε, δύο μεγάλες πόλεις του Ευρωπαϊκού Βορρά με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους εκφρασμένα στο δομημένο και αδόμητο περιβάλλον τους.Οι χώρες Σκανδιναβικής χερσονήσου είναι το τμήμα αυτό της Βόρειας Ευρώπης με ποικίλες ιδιαιτερότητες.

Η γεωγραφική θέση των χωρών η φύση και το παρελθόν των λαών που τις κατοικούν έχουν – εδώ και πολλά χρόνια – να επιδείξουν μια διαφορετική εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή ιστορία σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.Δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σκανδιναβίας, εδώ και έξι αιώνες στέκουν αντικριστά, η μία απέναντι από την άλλη, εκατέρωθεν των στενών του Ερεσούντ που είναι και το φυσικό σύνορο μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Δύο πόλεις δύο διαφορετικών χωρών τις οποίες ένωσε εδώ και 12 χρόνια η μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα της Ευρώπης σηματοδοτώντας ένα διαφορετικό μέλλον στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα δύο πόλεων.

Η αρχιτεκτονική σε όλες τις εκδοχές της, είναι ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς πυλώνες των δύο πόλεων έχοντας σήμερα επάξια καταλάβει πρωτεύουσα θέση στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτοπορία.
Η παρουσίαση θα γίνει από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Βαρουδάκη. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – Κ.Α.Μ.