Εκδήλωση για όσους στηρίζουν το κοινωνικό παντοπωλείο Χανίων

koinwnpantΤους φορείς αυτούς -πάνω από διακόσιους- εθελοντές και χορηγούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόκειται να τιμήσει ο δήμος Χανίων σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Τους φορείς αυτούς -πάνω από διακόσιους- εθελοντές και χορηγούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόκειται να τιμήσει ο δήμος Χανίων σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καταφύγιο για περισσότερους από 1.000 απόρους Χανιώτες, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αποτελεί -σε μόνιμη βάση- το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο τη λειτουργία του με τη συμπαράσταση και υποστήριξη δεκάδων τοπικών φορέων, επιχειρήσεων, της σχολικής κοινότητας και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Τους φορείς αυτούς -πάνω από διακόσιους- εθελοντές και χορηγούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόκειται να τιμήσει ο δήμος Χανίων σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δήμος Χανίων ξεκίνησε τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη σε 1.000 άπορους πολίτες έπειτα από αξιόλογηση που πραγματοποιήθηκε με αντικειμενικότητα και διαφάνεια ως προς την επιλογή των δικαιούχων.

Ο κ. Σκουλάκης εξήρε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν όλοι οι φορείς ανώνυμοι και επώνυμοι, μεταξύ των οποίων η Μονή Γουβερνέτου, η Τράπεζα Χανίων, το ΙΝΚΑ, που στάθηκαν αρωγοί μαζί με τις εθελοντικές ομάδες, υπό την αιγίδα της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

«Η ανάγκη των καιρών και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες για πολλούς συμπολίτες μας, δημιούργησαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη σύγχρονη αφύπνιση συνειδήσεων όλων μας, σχετικά με την αξία της προσφοράς και στήριξης ηθικά και υλικά» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χιλιάδες τσάντες με τρόφιμα, είδη ρουχισμού, σχολικά είδη αλλά και είδη οικιακής χρήσης, έχουν μοιραστεί σε περισσότερες από 300 οικογένειες άπορων συμπολιτών μας ενώ στους στόχους του Δήμου είναι το επόμενο χρονικό διάστημα, να δοθεί η ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό δημοτών που έχουν ανάγκη να γίνουν δικαιούχοι του Παντοπωλείου.

«Ο Δήμος Χανίων, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων, φορέων και πολιτών στις εκκλήσεις του για προσφορά προϊόντων, διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη εκδήλωση προς τιμήν τους προκειμένου να τους ευχαριστήσει από κοντά για τη σημαντική προσφορά τους.

Εκτός από τις προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί, ο Δήμος Χανίων καλεί επίσης και όσους ανώνυμους συμπολίτες μας έχουν προσφέρει στο Παντοπωλείο να παραστούν στην εκδήλωση» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών των νέων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν προκεικένου να παραλάβουν την ειδική κάρτα ώστε να λαμβάνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Χανιώτικα νέα