Επαναλειτουργούν τα «Σφαγεία Χανίων Α.Ε», με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

sfageia_01Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, την Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας στα «Σφαγεία Χανίων Α.Ε» τριών (3) γραμμών (βοοειδών, αιγοπροβάτων, χοιροειδών), των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί για υγειονομικούς λόγους, με την αριθ. πρωτ. 100/5/1/2011 Απόφαση Περιφερειάρχη Κρήτης.

Η αποκατάσταση των υγειονομικών όρων επιτρέπει την επαναλειτουργία τους. Η ως άνω απόφαση χορηγήθηκε μετά από έλεγχο της εγκατάστασης ως προς τους Υγειονομικούς Όρους & των σχετικών δικαιολογητικών που προβλέπει η νομοθεσία και εκδόθηκε σχετικό πρακτικό με ομόφωνη απόφαση τριμελούς εκ κτηνιατρικής Επιτροπής.

Η δυναμικότητα του παραπάνω σφαγείου, σύμφωνα με την αριθ πρωτ. 5327/12/1/2012 «περί ανανέωσης περιβαλλοντικών όρων κλπ.» της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε Χανίων, ορίζεται < 2 tn / ημέρα. Η παρούσα ανακαλείται εφόσον παύουν να ισχύουν οι προϋποθέσεις που ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Ακολούθως, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Χανίων θα διαβιβάσει την ανωτέρω σχετική απόφαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με το αίτημα χορήγησης κωδικού αριθμού κτηνιατρικής έγκρισης για την παραπάνω εγκατάσταση.