Δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα για τους Ολλανδούς

creteΑνοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την αγορά της Ολλανδίας, σημειώνοντας μάλιστα και τη μεγαλύτερη αύξηση από όλους τους ανταγωνιστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2013.

Μετά το κλίμα ανασφάλειας που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, η αγάπη των Ολλανδών για την Ελλάδα εκδηλώνεται τώρα με κρατήσεις που παρουσιάζουν αύξηση 20%, ξεπερνώντας όλους τους προορισμούς διακοπών παγκοσμίως που προσφέρονται στην Ολλανδία, όπως αναφέρεται στις στατιστικές του ANVR-CFK Travelscan.

Συνολικά, στις μέχρι τώρα κρατήσεις για το καλοκαίρι, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 4% σε σχέση με τις κρατήσεις της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Έτσι, επιβεβαιώνεται το θετικό κλίμα που είχε διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Ουτρέχτης Vakantiebeurs (8-13/1/13), η οποία αποτελεί βαρόμετρο της ολλανδικής αγοράς. Τα στοιχεία δείχνουν πλέον πως οι Ολλανδοί στηρίζουν τους ελληνικούς προορισμούς και οι κρατήσεις δεν επηρεάστηκαν από το γενικό κλίμα ύφεσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Επενδύοντας στη διατήρηση του θετικού κλίματος απέναντι στη χώρα μας, το Γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας προετοιμάζει σειρά επικοινωνιακών δράσεων που αποσκοπούν στη γνωριμία νέων προορισμών από επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους του ολλανδικού Τύπου.

Πατρίς Ηρακλείου