Πρότυπος Δρόμος η Λεωφόρος Παπαναστασίου

img_2776Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν αυτές τις ημέρες από τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Παπαναστασίου η οποία βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους πρότυπους, «Πράσινους» δρόμους της πόλης με συνολικό μήκος 1950 μέτρα .

   Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Σπυριδάκη περπάτησαν στη Λεωφόρο όπου  ξεκίνησαν και οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα προκειμένου η κίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Κουράκης όσο και ο Αντιδήμαρχος τόνισαν τη σπουδαιότητα του μεγάλου αυτού έργου που αποδίδεται στους Δημότες και αφορά  έναν από τους πλέον «Πράσινους» δρόμους με δέντρα ,πεζοδρόμια ,φωτιστικά οικονομίας ,μια Λεωφόρος πρότυπο που από 4-5 μέτρα πλάτος σε πολλά της σημεία μετά τις διανοίξεις έφτασε το 16 μέτρα.

«Μαζί με τους κάθετους δρόμους οι οποίοι και εκείνοι βρίσκονται στο στάδιο της ανάπλασής τους με παράλληλη διαπλάτυνση τους, αναβαθμίζεται συνολικά η ευρύτερη περιοχή, δημιουργείται καλύτερη ποιότητα ζωής και υψηλού επιπέδου συνθήκες για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων» επεσήμαναν.

Παράλληλα έχουν αποκατασταθεί με ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου τα τοιχία των κατοικιών μετά τη διάνοιξη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ήδη έχει γίνει η υπογειοποίηση των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ,ΟΤΕ) και έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο όμβριων υδάτων και αποχέτευσης.

Επίσης μέχρι στιγμής έχουν φυτευτεί  263 μεγάλα δέντρα από τα 363 που προβλέπονται, έχουν τοποθετηθεί 150 φωτιστικά οικονομίας ,130 απορριμματοδέκτες,240 εμπόδια στάθμευσης και πολλά παγκάκια.

heraklion.gr