2,5 εκατ. ευρώ για τον κόμβο του Δραπανιά.Μέχρι τον Απρίλιο η δημοπράτηση

drapaniasΤη διάθεση πίστωσης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του κόμβου Δραπανιά, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός ΠεριβάλλοντοςΣταύρος Καλογιάννης. Το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στον προσεχή Απρίλιο (ημερομηνία κατάθεσης προσφορών είναι η 16η Απριλίου), ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Με την κατασκευή ενός ασφαλούς κόμβου στο ύψος του Δραπανιά θα εξασφαλίζεται η ομαλή είσοδος – έξοδος των οχημάτων από και προς την παραλιακή ζώνη, αλλά και τον Δραπανιά και την παλιά εθνική οδό, που σήμερα γίνονται αναγκαστικά μέσω παράνομων και επικίνδυνων παράδρομων του ΒΟΑΚ. Παράλληλα, η κατασκευή του έργου θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της παραλίας του Δραπανιά όπου τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα. Να επισημάνουμε ότι σήμερα ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία είναι στενός και δεν επιτρέπει τη διέλευση μεγάλων αυτοκινήτων (λεωφορείων κ.α.).

Η κατασκευή του κόμβου Δραπανιά, σε συνδυασμό με την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου στα Νοπήγεια, θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια στο κομμάτι της νέας εθνικής οδού που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κισάμου.
Όσον αφορά τον κόμβο Νοπηγείων, θα πάρει «σειρά» μετά από αυτόν του Δραπανιά. Στα Νοπήγεια θα κατασκευαστεί ένας ανισόπεδος κόμβος που θα αντικαταστήσει τον σημερινό επικίνδυνο ισόπεδο κόμβο όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Δημοκράτης των Χανίων