Οι Κρητικοί “πρωταθλητές” της ελληνικής Βουλής και ο … άφωνος!

38986Από τους πλέον δραστήριους Βουλευτές, οι οποίοι …βομβαρδίζουν τους Υπουργούς με Ερωτήσεις, Επιστολές και Αναφορές είναι και οι εκπρόσωποι του λαού από την Κρήτη! Δε λείπει ομως και συντοπίτης μας που είναι … άφωνος!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατίας” πρόκειται για τους κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι αποδεικνύουν μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούν ότι προσπαθούν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματα της κοινωνίας της Κρήτης.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου είναι δεύτερος στην κατάθεση Αναφορών με 198 στο σύνολο του για το 2012, την ώρα που πρώτος είναι ο Βουλευτής Αχαϊας κ. Νίκος Νικολόπουλος. Ακολουθούν: ο κ. Αυγενάκης με 56, οι Μ. Κριτσωτάκης με 55 και Μ. Διακάκη με 39.

Δευτεραθλητής στις Ερωτήσεις

Στην κατάθεση Ερωτήσεων ο κ. Αυγενάκης κατέχει τη δεύτερη θεση με 275, την ώρα που πρώτη είναι η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία έχει καταθε΄σει μέχρι την 31η Δεκέμβρη 398 Ερωτήσεις!

Ο …άφωνος

Από τις σχετικές λίστες απουσιάζει ανάμεσα σε άλλους, ο Λασιθιώτης Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σύμφωνα με την “Κ.Δ.” δεν έχει μιλήσει ακόμη στη Βουλή! Είναι απο τους Βουλευτές, που έχουν μηδενική κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Είναι “οι μουγκοί, όπως τους αποκαλούν δηκτικά”, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Το δυσάρεστο είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και πολλοί νεοεκλεγέντες Βουλευτές. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Βουλευτής Β Αθηνών  της ΝΔ κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος μέχρι το τέλος του 2012, δεν είχε μιλήσει ούτε μία φορά, δεν είχε καταθέσει ούτε μια ερώτηση, ούτε μια Αναφορά.

creteplus