Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την κομποστοποίηση

4-kobostopoiisi_450x225Το πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στον πολυχώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς στο Ηράκλειο, στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο ΕΣΔΑΚ και το ΤΕΙ Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, τόσο η ευαισθητοποιημένη ομάδα της πόλης του Ηρακλείου «Minoistas» που ανταποκρίθηκαν με το κάλεσμα του ΕΣΔΑΚ για συνεργασία, όσο και το ΤΕΙ Ηρακλείου που καλύπτει επιστημονικά το εγχείρημα με πρακτικές συμβουλές και οδηγίες που ήδη παρουσιάστηκαν και μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους.
Στόχος του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί ο ΕΣΔΑΚ ως βασικός εταίρος για την Κρήτη, είναι η υλοποίηση δράσεων που εστιάζουν στην πρόληψη και μείωση των αποβλήτων, αρχές τις οποίες η Ευρωπαϊκή Οδηγία πλαίσιο για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων ιεραρχεί πολύ υψηλά. Επομένως η αποτελεσματική εφαρμογή των δράσεων αυτών, θα οδηγήσει με τη σειρά της σε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, με κύριο τη στροφή προς τη δημιουργία μιας περισσότερο φιλικής προς το περιβάλλον συμπεριφοράς των πολιτών, και την υιοθέτηση από την πλευρά τους πρακτικών όπως είναι η Διαλογή στην Πηγή.
Το πρόγραμμα συντονίζει η υπεύθυνη από πλευράς ΕΣΔΑΚ κα Βιργινία Μανασάκη, ενώ το παρόν έδωσε στην εκδήλωση και ο αντιπρόεδρος του φορέα κ. Κωνσταντίνος Φασουλάκης. Τους Minoistas εκπροσώπησε η κα Αλεξάνδρα Καραπιδάκη και το ΤΕΙ Ηρακλείου ο κ. Θρασύβουλος Μανιός.

Ρεθεμνιώτικα Νέα