Μίνι οπλοστάσιο σε τέσσερα σπίτια στο Μυλόποταμο

Σε μίνι οπλοστάσια είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε χωριά του Μυλοποτάμου τέσσερις άντρες, καταγόμενοι από την περιοχή, που συνελήφθησαν χθες το πρωί μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών, αφού αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές αρχές είχαν φτάσει πληροφορίες το τελευταίο διάστημα για την κατοχή όπλων από συγκεκριμένα άτομα και έτσι χθες το πρωί, στα πλαίσια ερευνών για την καταπολέμηση της κατοχής και εμπορίας όπλων και ειδών οπλισμού, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου με τη συνδρομή των ανδρών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης και των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, έκαναν έρευνες στα σπίτια τεσσάρων ανδρών οι οποίοι και συνελήφθησαν για την κατοχή συνολικά έξι όπλων και μεγάλου αριθμού φυσιγγίων.

Ειδικότερα, στο σπίτι ενός 35χρονου βρέθηκε ένα εύχρηστο υποπολυβόλο Scorpion, ένα εύχρηστο πιστόλι άγνωστης μάρκας και προέλευσης, τύπου Walter με γεμιστήρα με οκτώ πλήρη φυσίγγια, ένα εύχρηστο πιστόλι άγνωστης μάρκας και προέλευσης με γεμιστήρα κενή φυσιγγίων, μία εύχρηστη ημιαυτόνομη κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας Benelli, για την οποία ο ιδιοκτήτης είχε άδεια, όμως το όπλο στερούνταν μειωτήρα και δεχόταν περισσότερα από τρία φυσίγγια. Ακόμα στην κατοχή του βρέθηκαν ένας κενός γεμιστήρας πιστολιού μάρκας Walter, ένας γεμιστήρας πιστολιού μάρκας Beretta που περιείχε ένα πλήρες φυσίγγιο, 107 πλήρη φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και πιστολιού διαφόρων διαμετρημάτων, 46 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και 42 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Παράλληλα, στο σπίτι ενός 49χρονου βρέθηκε ένα εύχρηστο πιστόλι μάρκας Caliber με γεμιστήρα κενής φυσιγγίων, ενώ στην κατοχή ενός 39χρονου άντρα βρέθηκε ένα κυνηγετικό τυφέκιο τύπου Flobert, για το οποίο ο συλληφθείς στερούνταν άδειας κατοχής. Ακόμα, στο σπίτι του βρέθηκαν 50 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Τέλος, στο σπίτι ενός 61χρονου βρέθηκε ένα πλήρες φυσίγγιο περιστρόφου διαμετρήματος 357 Magnum.

Όλα τα όπλα και τα είδη οπλισμού κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση – πραγματογνωμοσύνη.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

[Goodnet]