22,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Κρήτης

7124924f961cf64ed9d4240912ace279_XLΗ έναρξη πληροφόρησης του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ για την Κρήτη που αφορά την «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» ύψους 22,5 εκ. ευρώ, ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε σε συνέντευξη τύπου από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή (εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη), τους Προέδρους των Επιμελητήριων Κρήτης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Κώστα Λαμπρινού.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης ξεκινάει στις 24 Φεβρουαρίου και υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Αναπτυξιακή Κρήτης, και τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού.

Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου τόσο από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή όσο και από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Κρήτης,  το πρόγραμμα πρόκειται να τονώσει την επιχειρηματικότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ευρύτερα την οικονομία του νησιού, ενώ βασικός στόχος θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα αναζωογονητικό αναπτυξιακό εργαλείο για την επιχειρηματικότητα με την προϋπόθεση ότι η υλοποίηση του θα είναι ευέλικτη και χωρίς καθυστερήσεις. Ο ενεργός ρόλος που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κρήτης ως επόπτης της αξιοποίησης και αξιολόγησης, θα είναι καθοριστικός παράγοντας προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή της άμεσης, και ευέλικτης υλοποίησης του προγράμματος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα σημαντική τη συνεργασία με τα Επιμελητήρια του τόπου και την Αναπτυξιακή Κρήτης » ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης Μανόλης Αλιφιεράκης χαιρέτισε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τα άλλα Επιμελητήρια για την υλοποίηση του προγράμματος επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα τονώσει την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος αλλά και οι συνάδελφοι του Πρόεδροι των Επιμελητήριων Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης, Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης, και Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα του προγράμματος και κάλεσαν τους επιχειρηματίες του νησιού αλλά και τους νέους υποψήφιους επιχειρηματίες, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στις προβλεπόμενες ημερομηνίες από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης του προγράμματος

Ανάλυση λεπτομερειών του οδηγού του προγράμματος θα γίνει απόψε στις 7 στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με ελεύθερη είσοδο στους ενδιαφερόμενους-κοινό, αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρόντος και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Επίσης εκδηλώσεις ενημέρωσης θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης όπως:

-Χανιά 11/2 7 μ.μ. Επιμελητήριο Χανίων

-Άγιος Νικόλαος 13/2 7 μ.μ. Επιμελητήριο
Λασιθίου

-Πέραμα Μυλοποτάμου 8/2 6 μ.μ.

-Κίσσαμος 12/2 6 μ.μ.

-Σητεία 14/2 6 μ.μ.

– Αναμένεται να καθοριστούν ημερομηνίες ενημέρωσης του προγράμματος στην Ιεράπετρα και σε άλλους δήμους της ενδοχώρας της Κρήτης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών»

-Σκοπός του Προγράμματος

Η ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής, η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

mykriti.gr