Έρχεται με…δώρα ο Παπανδρέου στο συνέδριο των αποδήμων Κρητών

Ως “επανεκκίνηση της ανάπτυξης’ θεωρούν στην κυβέρνηση την επίσκεψη Παπανδρέου στην Κρήτη και την ομιλία του στο παγκόσμιο συνέδριο αποδήμων Κρητών στον Άγιο Νικόλαο, την Παρασκευή. Ο κ.Παπανδρέου στην πρώτη επίσκεψή του στην Κρήτη ως πρωθυπουργός αποδίδει τεράστια σημασία στο ταξίδι του στην Κρήτη και ζήτησε να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Το μεσημέρι έγινε ευρεία κομματική και κυβερνητική σύσκεψη στην Ιπποκράτους υπό τον συντονισμό του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ.Ξυνίδη και τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών(όλης της Κρήτης) αλλά και πολλών γραμματέων υπουργείων.
Συζητήθηκε το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, οι επισκέψεις στην ενδοχώρα του Λασιθίου και ίσως του Ηρακλείου και οι συγκεκριμένες επαφές με τον κόσμο και τους τοπικούς φορείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE ο κ.Παπανδρέου θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις(με λεπτομέρειες πλέον από τα υπουργεία…) για τα έργα υποδομών της Κρήτης, το ενεργειακό, το αεροδρόμιο Καστελίου, το θέμα της κρητικής διατροφής κ.α.
Στο μεταξύ, το πρόγραμμα του Συνεδρίου παρουσιάστηκε επίσημα το πρωί από τους διοργανωτές του Συνεδρίου και τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Γιώργο Αεράκη.
“Κορυφαία στιγμή” κάθε προεδρείου χαρακτήρισε την διεξαγωγή του συνεδρίου ο  Γιώργος Αεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πέντε συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν και στους επίσημους προσκεκλημένους του Συνεδρίου.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στα διάφορα θεματικά σεμινάρια, τονίζοντας επιπλέον το σεμινάριο για τη Νεολαία της διασποράς και την δικτύωση της ανά τον κόσμο.

[cretalive]