Το Πολιτιστικό Αντάμωμα αποκτά κάθε χρόνο νέο ενδιαφέρον καθώς ενισχύεται και αναδεικνύει τη φιλία, την ειρήνη των λαών, τον πολιτισμό και την παράδοση.

Συγκροτήματα από την Ελλάδα, τον Πόντο και το εξωτερικό μαζί με ένα πλήθος χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Χανίων «Ο Ψηλορείτης» θα σας χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά, σε ένα Αντάμωμα με κοινές πανανθρώπινες αξίες της παράδοσης και του πολιτισμού.

Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδας, της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσημερίου Χαλκιδικής.

Ο Χ.Ο.Χ. «Ο Ψηλορείτης» ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλία του δασκάλου κ. Κώστα Μπούτζουκα. Οι δραστηριότητες του είναι γνωστές τοπικά στο Πανελλήνιο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Όμιλος στα 30 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές, με πολλές διακρίσεις σε Διεθνή Φεστιβάλ (1ο Βραβείο στη Μογγολία το 2005, Ειδική Τιμητική Διάκριση στη Λιθουανία το 2007, κ.α.).

Ο Χ.Ο.Χ. «Ο Ψηλορείτης» οργανώνει στα Χανιά πολλές εκδηλώσεις με σημαντικότερες την καθιερωμένη «Γιορτή Τσικουδιάς», «το Πολιτιστικό Αντάμωμα», ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για την έρευνα του χορού.

Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος C I O F F, και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO.

«Μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια και τη πολιτιστική μας κουλτούρα συνοψίζεται το μεγαλείο της φυλής μας και της κληρονομιάς μας.»

Αυτές τις αξίες υπηρετεί ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» 30 Χρόνια ανελλιπώς.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης  I.O.V. UNESCO.

1/8/2010

Δήμος Χανίων – ΚΕΔΗΧ – Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης”

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Ωρα : 21.00


Είσοδος : Ελεύθερη