Πρωτοποριακή εφαρμογή οπτικοποιεί τα έξοδα του ελληνικού κράτους

application-greek-spending660Μια πρωτοποριακή εφαρμογή στοχεύει στην οπτικοποίηση των δεδομένων που αφορούν τις δαπάνες του Ελληνικού Κράτους κάνοντας χρήση του προγράμματος Διαύγεια.

 

 

Χάρη στην ανοικτή υλοποίηση του προγράμματος Διαύγεια, η εφαρμογή οπτικοποιεί τις 400 μεγαλύτερες σε κόστος αποφάσεις του Ελληνικού Κράτους, τις τελευταίες 20 ημέρες. Κάθε χρώμα, είναι και διαφορετική κατηγορία δαπάνης. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί τοποθετώντας άλλες παραμέτρους και χρονικό εύρος στην αναζήτησή του. Σύμφωνα με τον δημιουργό της Χρήστο Τσίγκανο είναι να γίνει «ένας μικρός λίθος στην εξυγίανση του Δημοσίου Φορέα».

Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε σε ένα σαββατοκύριακο και διαρκώς εξελίσσεται. Κάποια εμφανιζόμενα κόστη δεν είναι ακριβή, λόγω ανομοιογένειας στον τρόπο εγγραφής τους από τους εκάστοτε φορείς, με αποτέλεσμα να απαιτείται πάντα διασταύρωση με το επίσημο Έγγραφο Απόφασης.

Η εφαρμογή «greek spending visualization» είναι απλά ένα παράδειγμα, ενώ ο δημιουργός του υπόσχεται πως To σύντομα θα μετατραπεί σε πρόγραμμα ανοιχτού τύπου (open source).

Μπορείτε να επισκεφθείτε την εφαρμογή κάνοντας κλικ εδώ.

iefimerida.gr