Ξανά εκτός η Κρήτη από την επιδότηση μεταφοράς αγροτικών προϊόντων

agrotika-proionta__mainΣτην ερχόμενη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, αναμένεται να ψηφιστεί η τελική πρόταση Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τον καθορισμό ειδικών μέτρων για τη γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για αναθεώρηση παλαιότερου Κανονισμού και το πρόγραμμα αφορά τα νησιά του Αιγαίου, εκτός από την Κρήτη και την Εύβοια. Η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε, με ευρύτατη διακομματική πλειοψηφία και χωρίς καμία αρνητική ψήφο, την Έκθεση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητή κ. Γιώργου Παπαστάμκου.

Στην έκθεσή του ο κ. Παπαστάμκος είχε ζητήσει την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 30% ή περίπου 7 εκ ευρώ. Ωστόσο μετά τις τριμερείς συνομιλίες που υπήρξαν – μεταξύ Κομισιόν, Συμβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου – δεν έγινε αποδεκτό αυτό το αίτημα.

Έτσι στην τελική συμφωνία παραμένει στα ίδια επίπεδα το τελικό ύψους προϋπολογισμού, το οποίο ανέρχεται σε 23,93 εκ. ευρώ. Πέρασε όμως η πρόταση για την έγκριση κονδυλίων που θα καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων.

agrotypos.gr