Δενδροφύτευση στο Νοσοκομείο Χανίων για τα θύματα της ασφάλτου.

nosokomeioΤις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη, κατήγγειλε το περασμένο Σάββατο ο γνωστός νευροχειρουργός και Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α. (Πρόληψης   Τροχαίων Ατυχημάτων) Χανίων Γιώργος Αρχοντάκης.

Σε δηλώσεις του  -κατά τη διάρκεια δενδροφύτευσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΠΡΟΤΑ στο Νοσοκομείο Χανίων για τα θύματα της ασφάλτου- ο κ. Αρχοντάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αδιαφορία της Πολιτείας στην κατεύθυνση αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι αρκετά από τα θύματα των τροχαίων θα μπορούσε να είχαν σωθεί, αν ήταν καλύτερα στελεχωμένο και αποτελεσματικό τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και το Νοσοκομείο Χανίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των πολιτών στη δενδροφύτευση στο Νοσοκομείο Χανίων ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν ο Σύλλογος Προστασίας Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), οι Ποδηλάτρεις, η ΕΠΑ.Σ. Χανίων, το Νοσοκομείο Χανίων και οι μικροί αθλητές της ομάδας κολύμβησης του Ν.Ο.,Χ.Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος ΠΡΟΤΑ σημειώνει ότι:

“Όλοι εμείς που έχουμε την πρωτοβουλία αυτή “της ετήσιας δενδροφύτευσης στην μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων” ΑΘΡΟΙΖΟΥΜΕ τις δυνάμεις μας για να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνατότητες στην ευαισθητοποίηση αυτού του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, των ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ..Όλοι εμείς που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης, προσβλέπουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα.

Με την εκδήλωση αυτή συμπαριστάμεθα στις οικογένειες όλων εκείνων που θρηνούν διπλά αυτές τις ημέρες την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου και δεσμευόμαστε, όσο υπάρχει έστω και ένα θύμα στην άσφαλτο, εμείς δεν θα εφησυχάζουμε.ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, να υιοθετήσουν το δικό τους δένδρο που μέσα από την δημιουργία και το μεγάλωμα του, να ενδυναμώνεται η δύναμη για την αξία της ζωής και της δημιουργίας.Ας μην μην ξεχνάει κανείς φεύγοντας από το σπίτι του και μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του, ότι “μια ζεστή αγκαλιά πάντα τον περιμένει πίσω στο σπίτι”.

Και για όσους θέλουν να ξεδώσουν και να πιούν παραπάνω, ας ορίσουν ένα δικό τους άνθρωπο ως “οδηγό της παρέας”, που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στην θαλπωρή της οικογένειας μετά την διασκέδασή τους.”.

δημοκράτης