Σέχτα: «O Σ. Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του κι εμείς τις δικές μας»

Στα εγκληματικά εργαστήρια της Αστυνομίας εξετάζεται η προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την ευθύνη της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια. Για πρώτη φορά, η οργάνωση έστειλε τυπωμένη 7σέλιδη προκήρυξη, στην εφημερίδα Τα Νέα, την οποία μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφία του οπλοστασίου της.

Στην προκήρυξη, οι συντάκτες εξηγούν γιατί δημιούργησαν τη «Σέχτα» «που έγινε το όχημά διαφυγής μας από τη γ*** ησυχία του κόσμου – φυλακή που ζούσαμε». «Μετά το τρίτο χτύπημά μας, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις», γράφει η προκήρυξη και εξηγεί πως το διάστημα που η οργάνωση παρέμεινε αδρανής «εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στην υλικοτεχνικό τομέα» ενώ «οι υπόλοιποι μαχητές μας δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο σκοπό της Επανάστασης και στην αξιοπρέπεια του εαυτού τους».

«Έτσι από εδώ και πέρα θέλουμε να είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε ότι λέμε και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα σε όλους τους επιφανείς φορείς της κοινωνίας και τους γορίλες τους» αναφέρει το κείμενο. Λίγο παρακάτω, αναφέρεται στη δολοφονία Γκιόλια, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη δολοφονία: «Η ανθρώπινη ζωή είναι μια μεταβλητή, ένα εμπόρευμα στον κόσμο του θεάματος που άλλοτε την κατασπαράσσει εξορίζοντάς την στα μπουντρούμια των φυλακών, στα μοναχικά αδιέξοδα, στις ουσίες των εξαρτήσεων και άλλοτε την υπερασπίζεται ως το «ιδανικό» που χάθηκε από τα όπλα των τρομοκρατών.

Όμως σημασία δεν έχει μόνο να ζεις αλλά και το πως ζεις. Η πραγματική αξία βρίσκεται στις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του. Εκεί κρινόμαστε όλοι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης του άθλιου κύκλου του και εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη» γράφουν οι συντάκτες της προκήρυξης και συνεχίζουν με αναφορές στην καριέρα του Σ. Γκιόλια στο χώρο της δημοσιογραφίας, τη συνεργασία του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τη σχέση του με τον αθλητισμό και τον ντόπινγκ, τους Χρήστο Τζέκο και τον Κ. Κεντέρη, τον Δ. Κοντομηνά, το Άγιο Όρος και τον Εφραίμ που ήταν «ο πνευματικός του». «Ο τύπος ήταν κυριολεκτικά με το σταυρό στο χέρι. Από εκεί και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση του στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας».

Η προκήρυξη συνεχίζει με αναφορές στην εξάπλωση του διαδικτύου, τα ειδησεογραφικά site και τα blogs, όπου η «ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από τη συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κα.α. σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν είχε να κάνει με την εναντίωσή μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και την θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης».

η συνέχεια στο tvxs