Βροχή τα πρόστιμα από το ΕΣΡ

906853Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλλει συνολικό πρόστιμο 110.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Μακεδονία» για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Call for Cash» χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων.

Τα τέσσερα επιμέρους πρόστιμα (15.000, 15.000, 30.000 και 50.000 ευρώ) αφορούν πέντε ημέρες προβολών του τηλεπαιχνιδιού, ενώ στην επιβολή του προστίμου ελήφθη υπόψη η διακοπή προβολής του από τον τηλεοπτικό σταθμό.
Με το ίδιο αιτιολογικό το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο TRT νομού Λαρίσης για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Night Quiz».
Το ΕΣΡ επέβαλε, επίσης, πρόστιμο 15.000 ευρώ στο δίκτυο τηλεόρασης Σερρών, καθώς δεν έδωσε τη δυνατότητα σε θιγόμενο να τοποθετηθεί για όσα καταγγέλλονταν, ενώ 15.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στο Patra TV για παράλειψη υποβολής ζητηθείσης ροής προγράμματος. Οριστική διακοπή επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό παιχνίδι Ten του MEGA, αν και η μειοψηφία υποστήριξε πως πρόκειται για διαφήμιση τηλεπαιχνιδιού και όχι για τηλεπαιχνίδι.
Επίσης, εγκρίθηκε η ψηφιακή μετάδοση προγράμματος του ART νομού Φθιώτιδας. Σχετικά με την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο για την άρνηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να διαβαστεί ανακοίνωση του κόμματος, που αναφερόταν στην υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ”, η ανεξάρτητη αρχή ζήτησε από τον σταθμό με επιστολή της να δώσει εξηγήσεις μέχρι αύριο. Το θέμα θα εξετασθεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα.
Ερωτηθείς για το μέλλον των συχνοτήτων Alter, 902 TV και Ξένιος FM, μετά και από σχετικό ερώτημα που απέστειλε στις 4 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, «με αφορμή τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν στη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού 902, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, σε επιχειρηματία, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και μήνες», ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης δήλωσε πως το ΕΣΡ έχει ήδη σχηματίσει φακέλους και στις 3 περιπτώσεις και ότι περιμένει την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του ΕΣΡ.
onair24.gr