Έκτη σύλληψη για την υπόθεση Energa και Hellas Power

energaΈνταλμα σύλληψης για ακόμη έναν εμπλεκόμενο στη δικογραφία των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος εξέδωσε ο Ειδικός Ανακριτής, αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας.

Ένταλμα σύλληψης για ακόμη έναν εμπλεκόμενο στη δικογραφία των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος εξέδωσε ο Ειδικός Ανακριτής , αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας.

Το ένταλμα που εκτελέστηκε χθες βράδυ, αφορά στον 33χρονο Χρήστο Κοτσαΐδη, ο οποίος συνελήφθη στην Φιλοθέη καθώς σε βάρος του προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή του στην υπόθεση των μεγάλων χρηματικών ποσών, που οι εταιρίες Energa και Hellas Power υπεξαίρεσαν από το Δημόσιο, καθώς δεν απέδιδαν στα κρατικά ταμεία το τέλος ακινήτων και τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους για την εμπορία ρεύματος.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ένταλμα σε βάρος του 33χρονου, έκτου κατηγορούμενου στην υπόθεση, εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από επιβαρυντικά για αυτόν στοιχεία που ήλθαν σε γνώση του ανακριτή της υπόθεσης από την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσαν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση στην Κύπρο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καλείται να λογοδοτήσει ο Χρ. Κοτσαϊδης, ο οποίος, ήδη, έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, αφορούν τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενοι και έχουν οδηγηθεί στην φυλακή πέντε στελέχη των δύο εταιριών, οι οποίοι βαρύνονται με ανάλογα αδικήματα, καθώς και για αυτό της λαθρεμπορίας.

Οι κακουργηματικές κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εδώ και καιρό σε βάρος των υπευθύνων των δύο εταιριών, αλλά και οι συμπληρωματικές που απήγγειλε για την υπόθεση η Εισαγγελέας, που ερεύνησε την υπόθεση, βασίζονται σε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι δύο πάροχοι όχι μόνο εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα συμβατικά ποσά που είχαν συμφωνήσει για την εμπορία ρεύματος – ειδικός φόρος κατανάλωσης, αλλά και τέλος ακινήτων – αλλά και να «εξήγαγαν» τα χρήματα αυτά, που εισέπρατταν από τους πελάτες τους, στο εξωτερικό ως περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας η ζημιά που υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Voria