Κρήτες λογοτέχνες τίμησε η Ένωση Συντακτών Κρητικού Τύπου

ekthesi-vivliou-300x139Με την συμπλήρωση 12ετίας από την ίδρυση της Ένωσης Συντακτών Κρητικού

 

Τύπου, πραγματοποίησε εκδήλωση στις 17 Δεκεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο ‘’STANLEY’’ στην Αθήνα, τιμώντας 26 άξια τέκνα της Κρήτης λογοτέχνες – συγγραφείς τακτικά μέλη της Ένωσης.

Ο πρόεδρος Νικόλαος Δασκαλάκης, αφού καλωσόρισε όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση, ευχαρίστησε και ευχήθηκε καλές γιορτές και χρόνια πολλά, με την παρουσία του Δ.Σ., των μελών της Ένωσης Συντακτών Κρητικού Τύπου, πολλών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και εκπροσώπων, προέδρων Κρητικών σωματείων της Αττικής.

Μετά το χαιρετισμό του Προέδρου κ. Δασκαλάκη, ο Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης ανέπτυξε το θέμα: “Μεγάλα μηνύματα από την Κρητική ιστορία”, που συνάρπασε το πολυπληθές ακροατήριο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε στη συνέχεια την ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης, ότι τιμούμε τα 26 άξια τέκνα της Κρήτης Λογοτέχνες – Συγγραφείς τακτικά μέλη της Ένωσης, που έχουν αναλώσει πολλές ώρες, μέρες, μήνες από τη ζωή τους για να γράφουν και συνεχίζουν να γράφουν και ήδη έχουν εκδώσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό αυτοτελών αξιόλογων βιβλίων με ποικίλα θέματα. Ορισμένα έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες και ειδικά ένα από αυτά σε 16 γλώσσες. Πολλοί από τους τιμώμενους έχουν βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, από διάφορα πνευματικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού για τα έργα τους.

Αρκετοί δε πέραν από τη συγγραφική τους δημιουργία έχουν ασχοληθεί με μελέτες, άρθρα, σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων καθώς και με εργασίες σε συλλογικές εκδόσεις και διδακτορικές εργασίες, μεταφράσεις κλπ.  Όλοι οι τιμώμενοι είναι συντάκτες Κρητικών εντύπων που εκδίδονται στην Κρήτη, στην Αθήνα και το εξωτερικό. Έγραφαν και γράφουν σε Κρητικά έντυπα, διότι βάσει του καταστατικού της Ένωσης, τότε και μόνο τότε διατηρείται του τακτικού μέλους και χρησιμοποιεί την ταυτότητα του, που του παρέχει η Ένωση  Σημειώνουμε ότι το 2003 τιμήθηκαν άλλοι 16 συγγραφείς στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Τέλος, στο πρόγραμμα της Ένωσης είναι και η έκθεση βιβλίου από τους 42 συγγραφείς που έχουν τιμηθεί και είναι μέλη της, καθώς και έκθεση του Κρητικού τύπου.

Οι τιμηθέντες συγγραφείς

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΒΟΥΛΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΖΑΧΑΡΕΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΛΕΡΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΛΑΓΟΥΔΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΛΕΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΟΥΜΟΥ – ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΛΕΙΩ
ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΔΟΥΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΡΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΙΤΣΙΔΙΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΣΕΙΜΕΝΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

rethemnos.gr