Έφτασε η ώρα του ανασχηματισμού σε Δήμο και Περιφέρεια

35530Σε φάση ανασχηματισμού μπαίνει τόσο ο Δήμος Ηρακλείου, όσο και η Περιφέρεια Κρήτης, με τις αλλαγές που θα γίνουν να είναι μεν λίγες, αλλά να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο Δήμο Ηρακλείου θα γίνουν αλλαγές, όμως αυτές θα έχουν να κάνουν – εκτός απροόπτου – με τα πρόσωπα που θα καταλάβουν θέση ενός εκ των τριών αμισθί αντιδημαρχιών. Πρώτα φαβορί, τα οποία θα εξεταστούν είναι εκείνοι που έχουν σταθερό μισθό.

Σύμφωνα με την “Ν. ΚΡΗΤΗ” στη θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου παραμένει, όπως όλα δείχνουν ο κ.  Δημήτρης Καρατζάνης. Αλλαγή αναμένεται όμως στη θέση του αντιπροέδρου, μιας και ο κ. Γιώργος Στειακάκης είναι στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΗ.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, παρά το γεγονός ότι οι αντιπεριφερειάρχες, των οποίων λήγει η θητεία τους, είναι τρεις, θεωρείται δύσκολο να γίνουν αλλαγές. Μικρό παράθυρο μένει για την αντικατάσταση του κ. Κώστα Λαμπρινού, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αν και η κατάσταση του βελτιώνεται διαρκώς.

Και εδώ στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου δεν αναμένονται αλλαγές, με τον κ. Γιώργο Πιτσούλη να συνεχίζει.

creteplus