Παρεμβάσεις στην πλατεία 1866

plateia 1866Τον Ιανουάριο του 2013 πρόκειται να προχωρήσει η αναβάθμιση της Πλατείας 1866 (Νέων Καταστημάτων) μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τις γιορτινές εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο σε εμπορικούς δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης.


Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Σκουλάκης, πρόκειται για «ένα πακέτο δράσεων που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της Πλατείας 1866 μέσα από τη συνεργασία που θα έχει ο Δήμος Χανίων με τον Εμπορικό Σύλλογο και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας 1866».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δήμου και των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, με τον Εμπορικό Σύλλογο και με τους καταστηματάρχες της περιοχής στους οποίους γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχει ένα ευρύτερο πλέγμα δράσεων που προετοιμάζονται και θα ανακοινωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στον Ιανουάριο.
Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Ζερβουδάκης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Χανιων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Δήμου, επισημαίνοντας ότι: «Είναι μεγάλη χαρά για μας που βλέπουμε να ξεκινά να γίνεται η ανάπλαση της Πλατείας 1866 που αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου μέσα στην πόλη. Θέλουμε να εξωραϊστεί και να δοθεί στους πολίτες, αλλά και στα καταστήματα που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή».
Να σημειωθεί ότι μέτρα εξωραϊσμού και αναβάθμισης της Πλατείας 1866 (Νέα Καταστήματα) ζητούσαν με επιστολή τους (‘Χ.Ν.’ 19-11-2012) έμποροι και βιοτέχνες των Χανίων, δηλώνοντας έτοιμοι να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια.

[Χανιώτικα Νέα]