Ένα στα δύο οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στα Χανια;

anasfalista_ixΣχεδόν ένα στα δύο οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ανασφάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας Χανίων.

Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί κάθε εξάμηνο το οποίο κυμαίνεται στα 160 ευρώ ανάλογα με τις υπηρεσίες της ασφαλιστικής εταιρείας, είναι απαγορευτικό για αρκετούς.

Η Τροχαία Χανίων εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα είτε σε τυχαίους ελέγχους, είτε μετά από τροχαία ατύχημα όπου διαπιστώνεται ότι κάποια ασφαλιστήρια δεν έχουν πληρωθεί. Πρόσφατα στα Χανιά σημειώθηκε καραμπόλα τριών οχημάτων με υλικές ζημιές και κανένα από τα οχήματα δε διέθετε ασφαλιστήριο.

Ε τω μεταξύ, πρόστιμα 500 ευρώ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. και 250 οι οδηγοί δίκυκλων μηχανών, σε περίπτωση που εντοπιστούν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει σκοπό να αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους

Τέλος, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ.

 

neatv.gr