Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη στον “προθάλαμο” του ΕΟΤ

PHOT0104.JPGΤρεις από τις οκτώ αιτήσεις για αδειοδοτήσεις που αφορούν στην υλοποίηση  μεγάλων τουριστικών σχεδίων αφορούν την Κρήτη. Αν προχωρήσουν οι επενδύσεις αυτές σημαίνει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στο κομμάτι του τουρισμού, αλλά και σημαντικά έσοδα για όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους.


Ήδη, οι αιτήσεις έχουν παραληφθεί από τη νεοσύστατη αρμόδια ειδική υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την προώθηση επενδύσεων στον τουρισμό και ο Όμιλος Dolphin Capital Investors έχει επιδείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ, ειδικά για την Κρήτη, η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί στο Λασίθι και στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, οι τρεις επενδύσεις στο νησί είναι οι εξής:

– Στη Σητεία, υπερπολυτελές ξενοδοχείο 200 δωματίων, με συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ, μαρίνα και εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας, σε μία έκταση 2.800 στρεμμάτων.
– Στον κόλπο της Πλάκας, επίσης στο Λασίθι, ένα ή παραπάνω ξενοδοχεία πέντε αστέρων, με πιθανή κατασκευή γηπέδου γκολφ, σε μία έκταση 4.400 στρεμμάτων.
– Στην Τριόπετρα στα νότια του Ρεθύμνου, σε έκταση 110 στρεμμάτων, ξενοδοχείο 63 δωματίων, με σπα και γυμναστήριο, καθώς και 82 ανεξάρτητα μεμονωμένα καταλύμματα.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ακόμη και με fast track διαδικασίες, δε μπορεί επ’ ουδενί να παρακαμφθεί η Περιφέρεια, που είναι αρμόδια ν’ αποφανθεί επί των περιβαλλοντικών μελετών που θα κατατεθούν.
Τα επιχειρηματικά σχέδια χωροθετούνται σε συγκεκριμένες περιοχές, ιδίως σε προορισμούς με περιθώρια ανάπτυξης ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού, σε μητροπολιτικούς προορισμούς, σε νησιά με επιφάνεια μεγαλύτερη των 70 τ. χλμ. και σε ορεινές περιοχές.

[Αγώνας της Κρήτης]