Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ο Τζιτζικώστας διάδοχος του Ψωμιάδη.

Σε πολλά μέτωπα φαίνεται πως είναι χωρισμένη η παράταξη Ψωμιάδη λίγες μόλις ημέρες μετά την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απερρίφθη η αίτηση αναίρεσης της καταδίκης, που του είχε επιβληθεί από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η κούρσα της διαδοχής ξεκίνησε και οι φιλίες, οι λυκοφιλίες, οι κόντρες, τα πισωμαχαιρώματα έκαναν την εμφάνισή τους. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ομάδας «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία» συνεδρίασαν χθες το μεσημέρι χωρίς ωστόσο να ξεκαθαριστεί ποιοι θα διεκδικήσουν την καρέκλα του περιφερειάρχη.

Το φαβορί, κατά πολλούς, για τη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος φέρεται να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ο Διονύσης Ψωμιάδης (πρόταση του Παναγιώτη) δεν πήρε το λόγο, ενώ οι μόνοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες υποστήριζε ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά και πολύ πιθανόν να στηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης και η περιφερειακή σύμβουλος Ανθή Πορφυριάδου.

Μετά τις γιορτές

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά πράγματα και καταστάσεις, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις γιορτές, όταν και αναμένεται η οριστική και τυπική έκπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η απόφαση θα πρέπει να καθαρογραφεί, να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και στη συνέχεια ο Αθανάσιος Καρούντζος να κοινοποιήσει την απόφαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν τις 15 Ιανουαρίου, καθώς πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία» λέει στην «Κ» στενός συνεργάτης του Π. Ψωμιάδη.

Το παρασκήνιο

Αυτοί που βρίσκονται πολύ κοντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα φέρεται πως ευθύνονται για το γεγονός ότι ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής την πρόθεσή του να διεκδικήσει την θέση του περιφερειάρχη. «Οι στενοί συνεργάτες του…

tromaktiko